Saturday 30 March 2013

Easter ehk 4 vaba päeva

Hei-hei!

Neljapäeval olime tööl Emeraldis. Päev tundus olevat päris pikk, kuna tõsist tööd tegime üsna vähe :D Nimelt olime koos kahe inglise tüübiga ja ühe austraallasega, kellega siis sai palju nalja ja vahepeal töö tegemisest midagi välja ei tulnudki. Hästi palju oli meil igasugust ootamist ja passimist, kuna palju tööd tuli teha ära traktori või laaduriga.

Meie tööks oli platsil olevate suurte presentide kokku lappimine. Mitte nagu eelmisel päeval, sest seekord oli tegemist tõeliselt suurte presendilahmakatega, mida sai kokku lappida ainult nii 5-6kesi. Lisaks tegelesime teraviljahunnikule lisapresendi panemisega, kuna aukude teipimiseks polnud aega. Nii me siis aitasime uut presenti peale tõmmata, istusime hunniku otsas ja hoidsime presenti kinni, niikaua kuni laadur suured rattakummid raskuseks peale pani, et present ära ei lendaks.
Lisaks kühveldasime/lükkasime veel mädanenud sorghumi kokku ja laadur vedas taas kopa sees selle minema. Tuli 8-tunnine tööpäev.
Töö käigus oleme omandanud juba mitmeid olulisi sõnu - bunker-suur maa-ala, koht kus hoitakse vilja; whipper-snipper on meie mõistes trimmer, sand snake-üks kindel presenditüüp, pikk ja kitsas. :)

Suhtlesime sel päeval päris palju inglastest töökaaslastega- nimedeks siis Tom (Thomas) ja Jay (Jamie), pärit on nad Liverpoolist ja Manchesterist. Otsustasime siis ka õhtul nendega veidi õlut juua, juttu ajada ja koos ka Emeraldi baari minna. Alguses oli ikka päris keeruline nendega suhelda, sest kui nad omavahel rääkisid, ei saanud me nende inglise aksendi tõttu paljustki aru. Õnneks kui nad ikka meiega rääkisid siis kasutasid normaalseid inglisekeelseid sõnu :D

Jalutasime karavanpargist Emeraldi platsile (kus nad siis nii töötavad kui ka elavad), jõime köögis õlut, ajasime juttu ja hiljem läksime koos linnapeale. Tahtsime minna iiri pubisse, paraku on aga siin väikelinnas eriti karmid reeglid, mida me ei osanud aimatagi ning tulemus oli see, et Markus ei saanud sinna pubisse sisse, kuna tal polnud korralikke kingi vaid tossud :D Istusime siis pool õhtut mingis Lokaali sarnases kohas, kus käis lõpuks täiesti alasti naine ringi ja pakkus jooke! Njah, Markus tahtis nalja teha, tegi stripparist pilti, kahjuks turva nägi seda ja meid visati ka sealt välja :D Päris naljakas õhtu oli.

Eile (reedel) olime suht terve päeva Lake Marabooni ääres, kus oli lisaks meile pühasid tulnud tähistama vääääga palju inimesi. Siin on suht tavaline, et lisaks maasturile on peres ka mingisugune veesõiduk - kas siis skuuter, võimsa mootoriga paat või mingi veehõljuk. Nägime ikka igasuguseid masinaid. Easteri puhul tuldi perekonniti järve äärde grillima, ujuma ja koertega mängima. Väga mõnus õhkkond oli seal.
Maa-alune safiirikaevandus
Õhtul otsustasime minna kinno, seal vaatasime filmi G.I. Joe 2. Oli täitsa äge film, palju häid näitlejaid.

Täna siis käisime Emeraldist ligi 40 km kaugusel asuvates suht outbacki linnades - Sapphire, Rubyvale ja Anakie, mis on siis kõik tuntud kui kuulsad vääriskivide leiukohad. Käisime Bobby Dazzleri maa-aluses safiirikaevanduses väikesel tuuril ja vaatasime niisama nendes linnades ringi. Ei olnud päris nii huvitav nagu oleks tahtnud, aga nüüd vähemalt teame, mis selles piirkonnas toimub.

Rodeo
Nüüd õhtul käisime esimest korda elus rodeol!! Vot see oli äge kogemus. Sõideti siis nii hobuste kui ka pullidega, aeti lassoga vasikaid taga jne. Rodeo toimub siin igal laupäeval niiet hakkame seal kindlasti veel käima.

Homme plaan minna taas Lake Marabooni äärde ujumas ja päevitama ja õhtul kinno. Lähme ka Gindisse meie elamist seal vaatama ja korda seadma, sest plaanime nüüd esmaspäeval sinna kolida, kuna teisipäevast hakkamegi Gindis tööle. Peame ainult poest igast vajalikke asju ostma nagu padjad, tekid, linad, potid, pannid jne. sest seal pole suht midagi.

Ahjaa, mul sai nüüd 4 kuud Aussis täis :)

Olge mõnusad!

Teie Katu

No comments:

Post a Comment