Monday 25 March 2013

Tutvustav päev Graincorpis

Hei!

Täna oli meil siis Graincorpis I tutvustav päev. Graincorp tegeleb siis erinevate teraviljade kasvatamise ja ekspordiga: sorghum - tatra-riisi sarnane punane, chickpeakikerhernes, corn- mais ja wheat - nisu.

Tööriietus!
Kell 9 läksime kohale ja kontoris anti meile igast pabereid mida täita ja lugeda ning siis oli ka induction ehk siis räägiti lühidalt igast tähtsatest asjadest. Oluline lause: No job is so URGENT that there is not enough time to do it safely. Ühesõnaga tuleb võtta piisavalt aega kõikide tööülesannete täitmiseks ja see väljendub muidugi ka ausside üldises käitumises, et kõike võetakse ja asju tehakse hästi rahulikult ja kiirustamata. Üldine põhirõhk ongi tööohutusel, et miskit ei tohi käppida, ilma et sa eelnevalt oleksid vastavat koolitust läbinud. Hästi huvitav oli lugeda ja kuulata. Pärast kontorivestlust anti meile Graincorpi logoga kiivrid, helkurvestid, ohutusprillid, kindad, kõrvatropid ja resparaatorid. Kohustuslik on töötades kanda kiivrit ja vesti.

Käisime autoga ringkäigul, kus räägiti, et mis-kus asub. Hästi palju on tolmu, kuna suured veokid pidevalt sõidavad edasi-tagasi. Hetkel toimub siis tööplatside kordategemine ja ülesseadmine. Harvest ehk lõikusperiood peaks pihta hakkama nii 4-5 nädala pärast. Sellel nädalal on pühad, seega töötame kuni reedeni. Reedest teisipäevani peaks olema vaba ja siis kuni lõikusperioodini peaks olema 5 päeva nädalas töö. Kui harvest pihta hakkab, siis on 7 päeva nädalas töö.

Homme alustame kell 7 ja siis hakkame midagi tegema. Aga mida, sellest pole meil veel aimugi :D Nii see ikka on uue töökoha puhul. Tutvustusest jäi aga hea mulje ja ma usun, et see saab väga põnev kogemus olema.
Palganumbrid ei kõlanud ka mitte halvasti ja arvan, et kui me vähegi saame, siis jääme siia kohe pikemaks ajaks.

Hetkel ööbime siis nädal aega Emeraldis Nogoa karavanpargis cabinis. Markusel-Carral on oma väike tuba ja mina elan narivoodi alumisel korrusel köögiga ühes toas. Lisaks meil on muidugi ka WC ja dušinurk, seega kõik vajalik on olemas. Saame köögis süüa teha ja hoiame ikka raha kõvasti kokku, et kuskil väljas enam ei söö.

Meil on nüüd plaanis uurida üürikortereid, sest kui ikka vähemalt 3 kuud siin tööl oleme, siis siia karavanparki küll jääda ei taha, kuna üsna kitsas on. Hetkel maksame nädalas 550 dollarit, saime ühe korteripakkumise kus üür on 450 + kommunaalid. Seal korteris eraldi magamistoad, elutuba, köök - kõik väga ilus ja just meile vajalik olemas.

Kuna täna oli ainult lühikene tutvustav päev, siis jõudsime käia ka Lake Marabooni ääres, see on siis Queenslandi suuruselt 2. järv. Koht oli väga ilus ja käisime muidugi ujumas ka. Vesi oli kenasti jahe ja värskendav. Linnast on sinna sõita kuskil 20 km, seega pole väga kaugel ja ehk saame seal ikka käima hakata, kui vabu päevi on. Käisime ka tammi ääres, kus nägime kilpkonna rohu peal.

Homme saab juba targemaks, et mis siis meid siin töötades ees ootab. Niiiii põnev on :P :D

Kilpkonn
Olge ikka lõbusad!

Tervitades,
Teie Katu

No comments:

Post a Comment