Thursday 22 August 2013

Uued sõbrad - kõrvatropid ja respiraator

Hei-Ho!

Töönädal algas esmaspäeval Emeraldis taas tuttava tööga - Triinu oli ametis vilja veokisse laadimisega ja mina registreerisin vilja sissetoonud veokeid. Paraku oli neid autosid sel päeval väga vähe, niiet ma leidsin endale taas ise tegevust - pühkisin kaalusilda, koristasin kaalusilla ja viljaproovide võtmise kontorit. Vahepeal käisin töökaaslase Steve´iga presendi peal oleva väikese viljahunniku ümbert vilja kokku pühkimas. Viibisin Sample Standis kui veok viljaga sisse tuli ja aitasin Stevel viljaproove võtta ning pabereid täita.

Olen varemgi Springsures tööl olles viljaproove võtnud ja tean enamvähem, kuidas see asi käima peab, aga enne kui meil koolitust läbitud ei ole, siis me üksinda pm seda teha ei tohi. Koolitus peaks toimuma septembri alguses ja muidugi mõista läheb see ka tööajana kirja :)
Triinu oma tööpostil 
Õhtul oli meil tore koosviibimine meie ülemus Martyga, kes siis tõi meile mekkida home-made Bundyt ehk siis Aussi rummi :) Triinu pakkus siis vastu meie hääd Vana Tallinna. Oli väga meeleolukas ja mõnus õhtu. Meie välitelk ikka rokib sajaga :D Parim ajaveetmiskoht kui just väljas külm ei ole.

Teisipäeval läksime aga tööle Gindiesse, kus alustasime viljahoidla (silo) maisist tühjaks tegemist. Silode tühjendamiseks kasutame Agro-Vaci, mis on põhimõtteliselt nagu suur ja võimas tolmuimeja. Vili imetakse suurte torude kaudu masinasse ja sealt see liigub otse teist toru mööda välja veoauto kasti.

Veok liigub peale iga koorma täissaamist kaalusillale ja sealt edasi kuuri juurde, kus laseb vilja spetsiaalsesse auku ehk hopperisse ja sealt siis vili liigub kuuri sisse.
Minu üks ülesannetest oli kasti täitudes käia kaalusilla kontoris ja ütelda veokijuhile saadud kaal, kuna õues olev kaalunäidik oli katki :( Liiklemiseks on meil muidugi kasutada auto, niiet päris kiirelt saab ühest punktist teise :) Lisaks tegutsesime palju hopperi ümbruses, sest ühestki päevast ei puudu muidugi ju vilja pühkimine. Veoki kastist tuli mitu korda vili välja liiga suure hooga ja üle hopperi nõnda, et pidime vilja ise sinna sisse kühveldama/pühkima.
Agro-Vac

Viljaimemistoru :)
Õhtul küpsetas Marty meile steiki ja kartuleid, meie tegime siis suure kausitäie värsket salatit ja küüslaugusaia. Küll oli häää õhtusöök :)
Olime eelnevast õhtust ja päevasest tööst üsna väsinud, niiet mina jäin juba peale 7 magama, et uut energiat koguda :)
Ülemus Marty ja Triinu
Kolmapäeval jätkasime Gindies vilja imemist. Järk-järgult edasi liikudes olime jõudnud ka nii kaugele, et oli võimalik silosse sisse minna. Mida kaugemale silo sisse liikuda, seda rohkem on vaja kasutada neid suuri torusid. Torud pannakse ratastega aluste peale (neid nimetakse siin tooliteks) ja siis on neid veidi lihtsam liigutada. Vilja imemine on ikka üsna füüsiline ja raske töö, lisaks tuleb jälgida et toru üleni vilja sisse ei "upuks", kuna siis ei ole toru sees õhku ja masin läheb umbe. Silo sees toimetas korraga 2 inimest.

Väljas Agro-Vaci masina juures oli samuti 2 inimest. 1 jälgis põhiliselt seda, et millal veoki kast vilja täis saab ja teine siis andis silo sees tegutsejatele märku, et toru vilja seest välja tõmmata. Nimelt enne ei tohi masinat seisata, kui torud viljast tühjad on.
Kui üks silo sai maisist tühjaks tehtud, siis liikusime edasi tegema sama tööd teise silo juures, kus sees on kikerhernes.

Mulle juba isegi hakkas meeldima see töö. :D Kuigi jah, välja arvata siis kõik see jube müra, mida masin teeb ja meeletu viljatolm-tolmupilv, mis pidevalt meid ümbritseb. Ma ei ole siin varem tööl olles veel niipalju heameelt tundnud kõrvatroppide ja tolmumaski kandmisest kui nüüd! :)

Täna siis läksime taas Gindiesse ja jätkasime silo seest kikerherne välja imemist. Varsti pärast 1. koormatäie äravedu kutsus Marty meid enda juurde ja teatas, et saadab meid tagasi Emeraldi, kuna meid ootab seal uus töö ja peame Emeraldist siis ühe teise mehe asemele saatma. Point oli rohkem ka selles, et tegelikult on silo tühjendamise töö juures vajalik 3 kogenud inimese kohalolek, kellel on ka vastav luba ehk siis koolitus läbitud (confined space permit), meil kahel seda aga pole.

Meie uue töö tarbeks käisime kõigepealt poes spetsiaalset puhastusvahendit ostmas. Nimeks sellel siis suhkruseep, lisaks võtsime pesukäsnasid, suure kausi ja kummikindaid. Hakkasime siis pesema köögi lage ja seinu, et neid ette valmistada eelseisvaks värvimiseks. Oi-oi kui must see valge lagi ikka oli! Tundus nagu oleksin nõge küürinud.
Köök sai tehtud ja enne päeva lõppu alustasime ka ühes toas lae ja seinte pesemist. Homme siis jätkame sama tööga. 2 tuba ootavad veel ees.

Käisime veidi enne päikeseloojangut (kuskil 6.15 pm) meie elukoha lähedal olevas väikeses rekreatsioonikeskuses golfipalle tagumas. Esimene ja viimane kord oli mul Saare Golfis, aga eks sellest palju aega ju möödas, niiet ega alguses küll hästi välja ei tulnud. See sihtimine tahab ikka veidi harjutamist. Loodan et läheme sinna veel :)

Homme siis viimane tööpäev sel nädalal ja pärast seda laupäeva ootama kui multikultuurifestival ja rodeo! :P

Olge toredad!

Teie Katu

No comments:

Post a Comment