Thursday 15 August 2013

Ootamatult tegus tööpäev

Tere jälle,

Tänane tööpäev algas meil taaskord selle meeldiva köögi koristamisega, pesime köögikappe, nõusid ja seda mõnusat sügavkülmikut, mis hommikuks oli täis vett ja selles ligunenud saiaviile, köögivilju ja muud head-paremat :D
Põrand sai ka korralikult pestud ning edasi tegutsesime vannitoa ja wc-de kallal.

Selgus muidugi tore tõsiasi, et me käisime Triinuga 5 õhtut pesemas vales vannitoas, kus tegelikult keegi peale meie hetkel ei käigi :D See õige vannituba oli minu arvates meeste wc, seetõttu pole ma sinna sisse varem lihtsalt läinud :D Nii hea oli pärast tööd duši all käia kui olime just ise päeval kõik seal puhtaks küürinud :) Lisaks on seal vannitoas palju rohkem ruumi ja ämblikuvõrke pole ka näha :) Juhei!

Just enne meie tänase päeva 4 normtunni täitumist tuli meie juurde Marty, kes ütles et peame varem lõunal ära käima ning siis kell 12 saame endale uued töökohustused. Nii kiiresti ja järsku siin tööl asjad muutuvadki, sellest olen ka ammu aru saanud.

Lõuna söödud ja päevituskreemiga keha kaetud, läksime uuesti tööle. Marty viis kõigepealt Triinu bunkeri platsile, kus oli väike viljahunnik järel ja selle ümbert tuli lihtsalt maasolev vili kokku pühkida. 

Mina siis pidin 4 tunni jooksul teostama sorghumi vilja laadimist ühekastilisse veokisse. Toimus siis vilja vedu kuurist viljaplatsile, et kuuris oleks ruumi uue vilja jaoks, mida toovad kohale farmerid. Muidu saavad farmerid vilja otse ka sinna platsile vedada, aga hetkel on mingisuguse viljaheitemasina (lobsteri) kasutamine keelatud teatud ettevaatusabinõuete tõttu (Safety first!)...keeruline värk ühesõnaga.

Olen ka varem ju taolist tööd teinud, aga sel korral oli erinevus selles, et seisin umbes 4 m kõrgusel platvormi peal, kust nägin veoauto kasti. Nii sain hästi kasti täitumist jälgida ja veokijuhti juhendada, et millal ta peab edasi liikuma, et vili üle kasti ääre ei jookseks. Suhtlemine käis meil raadiosaatja ehk walkie-talkie abil :)

Töö oli muidu normaalne ja füüsiliselt kerge, aga tuul oli täpselt minu suunas nõnda, et kõik viljatolm tuli otse näkku. Üle keha hakkasin tundma sügelust ja tolmuterasid oli ka silma läinud, ei olnud meeldiv olla. Pole ma varem ju sorghumiga kokku puutunud ka. Selle tolm on ikka väga ebameeldiv võrreldes teiste viljadega. Pärast tööd tõi Marty mulle silmade puhastamiseks spetsiaalset vedelikku, et mingisugust ärritust ei tekiks. Siin on see esmaabipaki kõige kasutatavaim vahend.

Homme alustame kell 7 ja siis selgub, et mis tööülesanded täpselt saame. Arvatavasti tuleb olla nii kaalusillal rekkaid vastu võtmas-kaalumas kui ka taas vilja laadimise platvormil, eks siis paistab.
Hetkel on küll väga hea meel, et veidigi tunde juurde saame.

Tänaseks kõik!

Olge munuksed,

Teie Katu

No comments:

Post a Comment