Friday 30 August 2013

3 kuud viisa lõpuni

Hei-hei!

Endalegi arusaamatult kiiresti on mul 1. aasta viisa lõpuni veel ainult 3 kuud. Ei saa arugi kuhu see aeg lendab...
Nüüd vaja veel veidi Graincorpis tööl olla ja siis tuleks taodelda ka 2. aasta viisa.

Sel nädalal saime tööl käia 4 päeva (reede anti vabaks).
Kolmapäeval läksime Gindiesse, kus Frank ja Howie tühjendasid silo põhja viimasest kikerhernest ja mina, Triinu ja Marty tegelesime kuuri ja silo hopperite puhastamisega.
Käsipuhuriga (blower) tegin üle kuuri seinad ja põranda ning hopperi restivahed. Siis sisenes Marty hopperisse ja hakkas sealt meile ämbritega vilja üles andma, meie siis tassisime vilja kuurist väljas oleva presenditüki peale, kust see hiljem minema transporditakse.
Puhastatud hopper
Triinu ja viljakuhi
Vilja sees oli palju üllatuskülalisi - konnad, hiir ja uss!
Kuivanud loomaaed
Väike ussipoiss
Cane toads
Veidi keerulisem oli puhastada silo hopperit, kuna selle põhjas olev vili oli märg ja mädanenud. Tõmbasime tolmuimeja ikka täiega umbe, nõnda et käisime seda mitu korda pesemas. Oli kena räpane töö. 

Loomulikult ei puudunud ka sellest päevast vilja kühveldamine/pühkimine. Nimelt kui veok vilja hopperisse kallutas, siis jäi suur kuhi lihtsalt pinnale seisma ja edasi ei liikunudki. Põhjus siis selles, et antud vilja sees oli väga palju viljakesti, mis ummistasid restivahed ära. 
Hiljem aitasime veel põhjalikult puhastada ära silo põhja ja päev lõppes pool 6 ajal. 

Neljapäeval töötasime Emeraldis ja saime lõpuks maalritööga algust tehtud. Värvivalikut meile muidugi ei antud ehk siis saime mingid vanad värvilõpud ja segasime endale nendest miskit kokku. Värvisime siis ühisköögi seinu ja aknaraame. Üllatavalt hästi sobib seinavärv kokku köögikappidega.
Värvimistöö

Eile oli meil ka palgapäev - juhei! Triinul 1. korda Aussis ja mul nüüd taas üle 2 kuu! Küll oli hea meel :) Tunde tuli mul kahe nädala peale kokku 67,5. Alustuseks hea küll.
Triinul oli pangakontoga mingisugune jama ja siis tuli minna linna panka, et asi ära klaarida. Laenasime meie töökaaslase Howie autot ja käisime ka poes toidukraami järel. 

Meie tulevik harvesti aja töökoha suhtes pole veel päris paigas. Hetkel on toimumas läbirääkimised- koosolekud, kus siis arutatakse, et keda kuhu platsile tööle vaja ja mis koolitustele inimesi registreerida. Järgmisel nädalal toimuvad sample standi ja weighbridge´i koolitused, loodetavasti saame ikka kuskil osaleda. Põnev oleks ju uusi teadmisi omandada.
Kena nädalavahetust teile!

Teie Katu



No comments:

Post a Comment