Sunday 18 August 2013

Nädalavahetus ja muud jutud

Hei kõigile!

Nädalavahetus saab tänasega juba läbi, päris palju sai ikka korda saadetud.
Reedene tööpäev oli meil siis selline, et Triinu pandi tegema sama tööd, mis mina eelneval päeval ehk siis ta pidi teostama vilja veokisse laadimist.

Mina õppisin kuidas käib Emeraldi kaalusilla töö, olen seda veidi eelnevalt Springsures teinud, aga siin platsil ju ikka teistmoodi. Olin kokku puutunud vilja väljaveoga platsilt, aga nüüd sain aimu kuidas toimub siis vilja sissevedu. Veokijuhid sõitsid kaalusillale, ulatasid mulle paberilipiku igasuguse infoga, mille pidin siis spetsiaalsesse arvutiprogrammi sisestama. Midagi väga keerulist seal muidugi pole, peab lihtsalt tähelepanelik olema, et midagi valesti ei paneks. Kui vili on maha laetud, siis tuleb veok tagasi, kaalun selle ka tühjana ära, sisestan veel andmeid ning prindin paberimajanduse välja, allkirjad alla ja korras.

Töötasime kuskil poole 2ni, siis pesime oma riideid ja kastsime taimi. Ülemus läks meil puhkusele ja palus, et me ka tema aias olevate lillede eest hoolitseksime. Siin ju päeval nii kõrvetavalt kuum, et muidu kõik sureb kui vett ei saa. Nädala peale tuli meil kuskil 30 töötundi ära. Täitsa rahuldav tulemus 1. nädala kohta. Nüüd veel nädal tööl käia ja siis saab hakata palgapäeva ootama :P Palgapäev meil siin iga 2 nädala tagant neljapäeviti.

Õhtul kutsuti meid külla ühe töökaaslase ja tema sõprade juurde. Meile saadeti järgi takso, mis meie üllatuseks ei näinud üldse takso moodi väljagi, pigem ütleks selle kohta limusiin! Autoks oli uuem valget värvi Holden Caprice. Taksosse istudes küsisin kohe "Where are we going?" ehk kuhu me siis sõidame. Taksojuht vastu, et kuhu me siis läheme jah?! :D Selgus tõsiasi, et meie töökaaslane Dylan, kes siis takso järgi saatis unustas mainida, et kuhu meid täpsemalt tuua tuleb. Tuli siis talle helistada ja aadress järgi uurida. Igatahes väga naljakas seik oli see. Võtsin muidugi taksojuhi visiitkaardi ka, et ehk teinegi kord läheb vaja.

Dylani juures saime tuttavaks tema sõbra Bradiga, kes töötab juhuslikult Capellas koos Markuse ja Kariliniga. Sinna jõudes olime tükk aega kõigepealt maja ees õues, kuna seal käis mingisugune action - nimelt tänavale sõitis politseiauto ja mitu politseinikku asusid ümbruskonda läbi kammima taskulambid käes. Lõpuks siis tuldi ka meie juurde ja uuriti, et ega me pole mingisugust gruppi inimesi näinud. Selgus et lähedalasuvatesse majadesse on sisse murtud.

Õhtu möödus muidu täitsa huvitavalt, sai igasugustel teemadel jutustatud ja ausside nalju õpitud. Dylan rääkis meile sellist huvitavat asja, et enne minu, Karilini ja Markusega tuttavaks saamist oli tal eestlasest oma arvamus. Nimelt paar aastat tagasi olid siis sellised eesti tüdrukud, kes rääkisid väga väga madalal häälel, umbes nagu mehed! Ning üks paar oli selline, et mehel oli peenem hääl kui tema naisel :D

Tagasi koju tulime taas taksoga. Brad otsustas meid taksoga ära saata, nii ta siis sõitis meiega lihtsalt kaasa ja pärast tagasi. Tegi isegi meile taksoukse lahti ja puha, imestasime sellist viisakust nähes! :)
Selline oli siis reedene päev...

Laupäevaks oli meie plaan minna Karilini ja Markusega Blackdown Tableland´i rahvusparki matkama. Mõeldud-tehtud ja hommikul tulid nad meile järele ja asusime sinna teele.
Algne plaan oli tegelikkuses minna reedel Blackdownist 30 km kaugusel asuvasse Blackwateri linna ööbima, aga neljapäeval kui ma kõik kohad läbi helistasin, siis selgus, et seal on väga kallis ööbida.

Blackdown Tableland rahvuspark asub Emeraldist umbes 110 km kaugusel ranniku suunas.
Võtsime seal ette mõned erinevad rajad, läbisime ehk kuskil 8 km. Kahes kohas oli ka vaateplatvorm, kust avanes suurepärane vaade.
Horseshoe lookout
Deep holes in Mimosa Creek
Weirdos :D
The Crew
Meditation
Õhtuks jõudsime tagasi Emeraldi ja otsustasime veidi meie karavani ees istuda ja juttu ajada ning hiljem siis linna iiri pubisse sööma minna. Karilin ja Markus jäid ööbima töötajate peamajja ühte tühja tuppa, andsime neile magamiskotid ja padja.

Täna käisime linnas kinos vaatamas ülinaljakat huumorist tulvil olevat filmi "This is the End". Ma pole ikka väga väga ammu näinud midagi nii jaburat, aga samas head. Hea enesetunne garanteeritud.

Homme jälle kell 7 tööle ja eks näis siis mis nädal meile toob.
Nädalalõpuplaan on igal juhul selline, et laupäeval läheme siia Emeraldi mingisugusele multikultuurifestivalile ja õhtul Capellasse rodeole!! Arvatavasti tuleb meile külla ka sõbranna Kissu. Jään huviga nädalavahetust ootama :P

Olge mõnusad!

Head soovides,

Teie Katu

No comments:

Post a Comment