Saturday 13 April 2013

Ülemusest ja palgast

Hei!

Tahaksin seekord rääkida teile veidi meie ülemus Martyst. Loomulikult on ta austraallane :)
Tegelikult on Marty hüüdnimi, pärisnimi on tal Martyn. Mees on siis 42-aastane ja tal on 6 last. 4 last on tal eelmise naise ´´pärandus´´ ja kaksikud on tal praeguse naisega. 2 eelmise naise last on veel selle naise eelmisest suhtest :D Päris keeruline värk. Nimelt eelmine naine tal suri vähki, olid veel haiglas abiellunud. Naine oli haiglasse viidud ja öeldi, et 6 nädalat on veel elada. Päris karm värk.

Mees on aga sellest tragöödiast üle saanud ja on väga-väga muhe mees. Siiani oleme temaga ikka super hästi läbi saanud. Eks muidugi osa sellest tema suhtumisest tuleneb ka meist endist, kuna me eestlased oleme lihtsalt nii tublid, töökad ja usinad. :D Ta ütleski, et kui me teeme tööd ja meid ei pea sundima ja käsutama, et siis muidugi ei pea ta meiega kuri olema. :)

Kohtasime ükspäev ka Graincorpi personalijuhti Jennyt, kes meid siis siia tööle üldse võttis. Nimelt ta ütles, et eelmise harvesti ajal olid siin samuti olnud eestlased ning kuna nemad jätsid väga hea mulje, siis otsustasid nad uuesti eestlasi palgata. Nii me siia tööle saimegi - tänu eelnevale heale eestlaste mainele! :)
 
Sellel nädalal läks siis kirja 5 tööpäeva. Olime enamus päevad Springsures. Neljapäeval oli meil ka palgapäev, töötasin 71,5 tundi ja seda siis enamvähem 7 päeva jooksul. Palgapäev hakkabki siin olema neljapäeviti ja iga kahe nädala tagant. Dugongis oli meil palgapäev näiteks iga nädal. Tegelt on hea, kohe on mida oodata. :P Palganumbriga võis muidugi väga rahule jääda. Eestis olles teeniksin seda raha ikka oma 3 kuud või nii!

Viimane palgapäev oli meil 20. veebruaril ja nüüd siis oli see kauaoodatud esimene palgapäev siin Graincorpis! Päris pikk aeg ikka kahe palgapäeva vahel. Aga õnneks pole raha otsa saanud, saime Sydneys ja Uus-Meremaa reisil käidud ning Cairnsis tööd otsitud ja ka auto ostetud :) Muidugi oleme ka ikkagi suhteliselt kokkuhoidlikud, pole ma endale eriti miskit kallist ostnud, riided ka enamik vanad, ainult töö jaoks olen odavaid 2-dollarilisi särke ostnud. :D

Nii see elu meil siin käib, et hommikul 5.40 äratus ja 6.30 hakkame sõitma kui meil Springsures töö. Hetkel siis 7st hakkab töö ja kõige hiljem oleme lõpetanud 18.30. Springsures oleme koristanud kuuri ja muid ruume,tassinud asju ühest kohast teise ja ebavajalikke asju prügimäele viinud, lisaks muru niitnud ja ükspäev koristasin ka Marty tööautot. Nii kiitis jälle, et pole ammu auto nii kena puhas olnud, et oleks nagu uuus :)

Reedel koristasin maast vana vilja - Springsures on siis nisu. Vili oli muidugi märg ja seal ikka väga kaua seisnud, nõnda et vilja sees olid kenad rammusad vaglad sees! Küll oli tore seda koristada. Selliseid töid me siin siis teemegi. Njah, teeks Eestis sellist tööd ei maksaks meile keegi selle eest niisugust palka. Hea kui alampalgagi kätte saaks.

Tänan lugemast ;)

Teie Katu

No comments:

Post a Comment