Monday 8 April 2013

Springsure

Terekest!

Nonii, 3 tööpäeva ja paar vaba päeva möödusid sellise tuhinaga, et pole aega olnudki miskit siia kirjutada.
Neljapäeval-reedel olime ikka siin Gindie platsil tööl, täna aga sõitsime Gindiest 45 km kaugusel asuvale Springsure´i platsile.

Gindies olid minu tööülesanded nendel kahel päeval üsna palju seotud taas kikerherne väljaveoga. Ehk siis korraldasin suure osa mõlemast päevast vilja veokitesse laadimist. Nüüd on juba see töö veidi lõbusam, sest veokijuhid on tuttavamaks saanud ja nendega saab üsna palju ka nalja teha. Uurisin ka ühelt, et palju ta siis vilja ära veab. Tema kolme kärusse läheb kuskil 60 tonni vilja ja koos veoki enda massiga on kokku ligi 102 tonni.

Palju saab selle töö juures ikka naerda, sest mitmed veokijuhid on nagu niiii juhmakad. Üks ütles, et ta vahetas ametit, enne oli kokk ja nüüd hakkas veokijuhiks. Põhimõtteliselt ta ei osanud vilja kaalu kuidagi õigesti sättida. Tuli umbes mult küsima, et ei tea palju ja kuhu ma laadima pean :D Neid on muidugi teisi veel, kes ikka täiega pange panevad ehk siis nad on liiga kerge või liiga raske koormaga. Ühel oli nt 12 tonni üle, käis korra maha laadimas vilja ja pärast tuli uuesti juurde laadima, sest siis oli taas liiga vähe :D
Päeva jooksul käis kuskil 13 veokit.

Lisaks sellele tööle koristasime koos Carraga ka ühte ruumi (Sample Standi), kus tavaliselt siis võetakse viljaproove, aga siin Gindies on Sample Stand Weighbridge´iga ühes hoones. Nagu nimi ka ütleb, siis Weighbridge on kaalusild, et seal kaalutakse kui raske veok on. Lihtne :)


Siin on üldse nii, et kui oled mõne uue asja inglisekeelse nime teada saanud, siis mõtled, et tegelikult ju nii loogiline, aga ise sellele mõttele tavaliselt ei tule. Näiteks täna sain teada, et meie mõistes pahtlilabidas on inglise keeles paint scraper ehk siis värvi kraapija :)
Sellist tööd tehes on vaja ikka palju tehnilisi ja mehiseid inglisekeelseid sõnu teada :D

Loomulikult tuli mõlemal päeval ka kühveldada ja lükata harjaga kokku nii korralikku kui ka mädanenud vilja. Ütleme nii, et see töö meil ei lõpe kunagi otsa, kuna terve viljahunniku äär on saanud veega kahjustada, seega on mändanenud kraami lihtsalt lõpmatuseni :P Tööd meil jagub ja muskel kasvab :D


Niii, täna aga läksime tööle hoopis Springsure´i. Sõit sinna ja õhtul tagasi oli maaliliselt väga ilus, sest terve tee olid kaunid mäed tagataustaks ja muidu suuuur tasandik laiub mõlemal pool teeäärt. See tasane ala on kaetud roheliste puudega, kõik oli nii kena nagu oleks mõnes filmis :D Kui taas sinna lähme, siis teen ka fotokaga pilte.

Springsures tegi Marty meile lühikese site inductioni ehk siis sõitsime veidi ringi ja ta rääkis kus miski on. See Emeraldi plats on üsna mahajäetud ja halvas seisukorras. Paljusid kuure ja hoppereid ei kasutata, sest need on ühel või teisel viisil veega kahjustatud ja seega kasutuskõlbmatuks muutunud.

Me Carraga koristasime kõigepealt WC-sid ja siis terve päeva veeel koristamist :D Võtsime ämbrid ja harjad ning läksime kuure koristama, kus siis oli maas palju linnusitta. Pidime siis vee ja harjaga seda eemaldama. Tegime 3 sellist kohta korda. Lisaks pühkisime vana vilja kokku ühes suures kuuris. Päeva lõpus koristasime ka Sample Standi. Oli suhteliselt rahulik ja lihtne päev. See on ju hea, vahelduseks :)

Põhjus miks me siis Gindies ei töötanud on see, et üleeile sadas meil ikka päris palju vihma ja siia ei saa praegu veokid lihtsalt vilja ära vedama tulla. Tuleb veidi lasta veel maa sisse minna, muidu maapind lihtsalt rikutakse nii ära.

Okidooo. :)

Teie Katu

No comments:

Post a Comment