Sunday 21 April 2013

Kaamlisõit ja botaanikaaed

Terekest!

Reedel oli meil üllatavalt lühikene tööpäev - alustasime kell 6.30 ja lõpetasime töötamise juba kell 1.
Asi oli nimelt selles, et meil pidi olema outload ehk siis kikerherne väljavedu 4 veoki näol, aga reaalselt olid neid ainult 2.
Seekord oli meil tavapärase bossu asemel aga hoopis 2 teist meest. Marty pidi olema samal ajal Springsures outloadi tegemas. Need 2 meest siis toimetasid ise outloadi ettevalmistamise ja läbiviimise juures. Meie samal ajal tassisime veel presente ühest kohast teise. Peale smokot ehk kell 9.30 algavat ligi 15 min. pausi läksin Markuse ja Carraga kaalusilla kontorisse, kus siis õppisime veidi seal tehtava töö kohta. Kaalusillal siis veok kaalutakse, võetakse vilja seest proov ja vormistatakse dokumendid, mis lubavad koormaga teele asuda. Päris huvitav aga üsna lihtne töö tundus olevat. No vähemalt meie füüsilise ja raske töö kõrval on see suht nohu. :)
Kui 2 veokit olid lahkunud siis lükkasime vilja kokku ja aitasime platsi taas sulgeda.

Päeva ehmatus oli see, kui korrastasime presendihunnikuid ja just hakkasime sealt ära minema ning siis nägin muru peal suuuuurt-suuurt madu. Arvatavasti oli see Brown Snake. Päris kindel ei ole, aga see oli halli värki ja nii oma 3 meetri pikkune võis olla küll. Meie laadurijuht üritas seda ära tappa, aga madu oli liiga kiire ja arvatavasti puges kuskile maa sisse urgu.

Laupäeval olin mina eestlastest ainuke, kes tööle läks. Midagi väga tulutoovat see päev aga siiski ei toonud, kuna öösel oli niipalju vihma sadanud, et otsustati vilja väljavedu mitte teha. Marty korjas mu Gindiest peale ja läksime siiski Emeraldi ning kolmekesi hakkasime presendi pealt vett maha lükkama. Lisaks korjasime kokku mõningaid viljahunnikuid tee pealt. Tulime ka Gindisse, kus ka veidi vett lükkasime. 2 tundi sai igatahes kirja - 80 doltsi - raha seegi.

Paar tundi pärast seda asusime Markuse ja Carraga teele Capella suunas (50 km Emeraldist), kus siis pidi toimuma Camel Race ehk kaamlite võiduajamine. Sinna läksid kohale ka enamik inimesi Graincorpi Emeraldi töötajaskonnast. Niiet tuttavaid meil seal oli küll. Paraku oli vihma ka seal niipalju sadanud, et ettevaatuskaalutlustel siiski ei lubatud inimesi kaamlite selga. Võiduajamine toimus siis lihtsalt kaamlite võidujooksmise näol.
Saime aga siiski oma elamuse ka kirja - oli võimalik teha nii 5-minutiline jalutuskäik kaamlil. :)
Kuna ma enne pole kaamleid päriselus ju näinud ka, siis oli täitsa vahva. Seljast maha tulemine oli kõige raskem - tuli kallutada end võimalikult tahapoole ja tugevasti kinni hoida - kaamel laskus enda põlvede peale maha ja seda päris kiirelt.

Kaamliga jalutamas
Emeraldis käisime ka botaanikaaias ringi jalutamas. Täitsa suur aed oli, ei jõudnud kõike läbi käiagi.

Emeraldi botaanikaaed
Bambus
Õhtul läksime kinno vaatama Arnold Schwarzeneggerit filmis The Last Stand.
Oli väga-väga hea film, palju põnevust ja sisutihe. Palju parem kui Bruce Willise viimane Die Hard.

Täna meie vabal päeval põletasime Carraga koos tünnis oksi, neid on nii palju, et jagub ka teiseks päevaks.
Homme taas Springsure´i tööle.

Niimoodi see elu meil on :)

Olge tublid,

Teie Katu

No comments:

Post a Comment