Thursday 18 April 2013

Töönädal

Hei!

Toon teieni meie selle nädala tegemised kuni tänaseni:

Esmaspäeval olime Springsure´s pool päeva - koristasime taaskord WC-sid, kööki, Sample Standi ja silode vahel maasolevat vilja ja muud sodi. Pärast lõunat sõitsime Gindiesse, kus siis vaatasime üle siinse olukorra, et kas saab siia veokid sisse lubada, et väljavedu teostada, kuna viimasel ajal ikka palju sadanud ja maa päris pehme. Sellega päev oligi põhimõtteliselt läbi.

Teisipäeval Gindies alustasime ühe ruumi (switchboardi) koristamisega, siis suundusime presendi pealt vett maha lükkama. See siin üks meie põhitegevusi, kui on vihma sadanud. Siis aitasime valmis seada bunkeri platsi kikerherne väljaveoks.
Mis siis aga peagi juhtus? Nimelt esimene veok sai küll vilja täis laetud, aga see jäi täiega muda sisse kinni, nõnda et seda sikutati lõpuks buldooseriga õhtupimeduses august välja. Terve päev käis üritus seda kätte saada.

Lisaks juhtus selline lugu, et suur-suur bensiinipaak, mis seisis Springsure´i platsil, varastati sealt ära. Kütust oli sees ja paak ise maksab mingi 1000 dollarit, seega väga halb, et see kaduma läks.
Igatahes bensiini toomiseks kasutas Marty siis meil kuuri taga seisnud väikest bensiinipaaki (44st) ja käsipumbaga pumpas sealt diislit laadurisse. Juhtus aga nii, et kuskil oli vesi sees ja vesi läks laadurisse ning keeras kogu mootori tuksi. Mitte midagi ei aidanud ja lõpuks kutsuti remondimehed kohale.

Kuna terve päeva see jant ja jama kinnijäänud veoki ja laaduriga kestis, siis meie ei saanudki mitte midagi muud teha kui presendi peal olevat vilja kokku lükata. Pidime vilja lükkama täitsa suure valli juurde, kuna hommikul lõikas Marty pealmise presendi küljest tüki ära, niiet present ulatus vaevalt üle hunniku. Ilm on sel nädalal hästi kuum olnud, nõnda et ikka väga palav on tööd teha.

Kolmapäeval tulid Emeraldist kohale 3 itaallast, niiet siis 7-kesi hakkasime töötama põhiliselt platsil maas olevate suurte presentide kallal. Kõigepealt võtsime presendi õmblusmasina ja asusime ühte suurt presenti lausa neljast erinevast kohast kokku õmblema. Oli ikka sellega tegu.
Presendid tuli sirgeks tõmmata, vesi ja muld maha lükata ning siis lappisime neid kokku. Lisaks külveldasime ja harjasime mitmest kohast kikerhernest. Töö nende presentide kallal on nii mahukas, et see võttiski meilt terve päeva.
Terve päeva tähendab hetkel siis 8 tundi tööd, kuna tuli kuskilt kõrgemalt käsk, et ei tohi ikka liiga kaua tööd teha. Hoiavad raha kokku...
Kui jälle on päev, kus toimub ka väljavedu, siis kindlasti võib ka kauem tööl olla, sest see toob ju raha sisse.

Ahjaaaa, minu jaoks oluline asi veel sellest päevast: nimelt ma sain ise traktoriga sõita! :) Niiniii vahva oli! Ülemus Marty oli muidugi minuga koos traktori peal, õpetas ja näitas mis erinevad kangid ja värgid sellel masinal on. Loomulikult sain sõitmisega väga hästi hakkama. Olen ju Kaljul kartuleid ennegi trakaga võtnud :)

Täna siis tulid taas Emeraldist itaallased kohale, et saaksime veel järelejäänud presente kokku lappida. Päeva esimene töö oli meil Carraga kaalusilla hernestest ja muust sodist puhtaks pühkimine.
Siis otsisime maas olevaid kikerherneid, pühkisime need hunnikutesse ja vedasime käruga minema.
Kärust rääkides on meil siin tekkinud sellele oma hüüdnimi. Nimelt inglise keeles on see wheelbarrow, meie kutsume seda aga viili-biili :D
Üldse on siin paljudel mehhanismidel näiteks nimetus mõne kala järgi: lobster, barra...
Ühte asja, mille päris nimi meil ka meeles pole, seda kutsume näiteks niidi-biidi :D
Võib tunduda imelik ja naljakas, aga meil lihtsalt on siin niipalju imelikke tehnilisi asju, et nende kõikide meeldejätmine võtab ikka aega.

Tänasest päevast siis veel rääkides, lappisime kokku presendid ja tegime veel mõningaid väiksemaid ülesandeid nagu hopperi kinni katmine ja vanade kikerherneste äravedu. Hiljem korrastasime paika, kus hoitakse presente ja muid vajalikke asju. Carraga koos tõstsime presendid ilusasti ühte hunnikusse kokku. Mõned presenditükid olid ikka päris suured ja väga raske oli neid tassida. Töö tegemist raskendas ka selle nädala põhiline vaenlane ehk kuum ilm. Sellistel päevadel joome ikka kuskil 3 liitrit vett näkku.

Nonii, algul mõtlesin, et kirjutan ühte postitusse kokku meie selle nädala tegemised, aga kuna juttu tuli üsna palju ja nüüd selgus ka see, et me töötame sel nädalal ka laupäeval ja võib-olla isegi ka pühapäeval, siis saab sellest ju uue postituse teha :)

Kõike paremat Teile,

Teie Katu

No comments:

Post a Comment