Tuesday 7 January 2014

Sydney ja Melbourne

Tere taas,

Meie supermegalahedast aastavahetusest Sydneys on juba tükk aega möödas niiet sellest väga pikalt jutustama ei hakkaks.
Põhjaliku ja väga hea ülevaate saab mo sõbranna Karilini blogist, kus on üleval ka video sellest, mida siis seal nägime :)
Aastavahetuse ilutulestiku järjekorda minnes...
Vautšivau!!
Super vaade!
Sydney!


















Lisaks aastavahetuse ilutulestikule õnnestus juhuslikult meil näha ka kordusilutulestikku ja seda taas samas pargis. Läksime lihtsalt Triinu ja Grantiga jalutama ja nii see ilutulestik järsku pihta hakkaski. Küll oli kena seda tuledemängu vaadata :)

Sydneys viibisime 30. detsembrist kuni 2. jaanuarini. Põhiliselt puhkasime, jalutasime linnapeal, õhtustasime meie lemmikkohas Darling Harbouris ja käisime ka kinos Hobbiton 2 vaatamas.
2. jaanuaril alustasime sõitu tagasi Temorasse. Markus ja Carra liikusid edasi Finley suunas, kus nad asusid tööle Sunrice´i nimelises firmas. Me veetsime veel viimase rahutu öö Temoras oma kotte pakkides.

Järgmisel päeval võtsime ette pika teekonna Melbourne suunas, kuhu jõudmiseks pidime kõigepealt sõitma rongiga ja siis ümber istuma ning reisima bussiga. Nimelt toimuvad raudtee parandustööd ja rongiga otse Melbsi ei saagi. Oli ikka tüütu teekond, mis kestis ligi 7 tundi.

Melbourne minek oli mu ammune soov, kuna niipaljud inimesed on siin seda suurlinna kiitnud.
Peab ütlema, et ma ei pidanud pettuma. Linn on väga-väga kena, arhitektuur avaldas küll muljet ja isegi kiirtee betoonseinad on kaunist erksat värki (vist et magama ei jääks :D) Palju oli rohelust ja kauneid kohti. Soovitan soojalt sinna minna, kahju et ainult lühiajaliselt seal viibida sain. Ehk lähen veel tagasi :P

Kuldsed putukad majaseinal

Ehitised

Mälestusmärgi juurest vaade linnale


Jõgi


















Õhtul kui linna jõudsime otsisime üles oma hosteli, milleks sai valitud Urban Central. Ei pidanud selles backpackersis küll pettuma, vist üks parimaid kohti, kus siiani viibida olen saanud. Toad ilusad puhtad, vannituba suur, kõik turvaline ja vaikne. Liiklemine linnas on tehtud väga lihtsalt tänu trammidele, bussidele ja rongidele. Meie ostsime ka endale reisijakaardi, mille nimi on muide MYKI :) või nagu mina ütlen MUKI. Laadsime sinna raha peale ja trammis tuli siis peale minnes touch-on ja maha minnes touch-off teha. Easy!

Saime kokku 4 briti kutiga, kellest kahega olime koos tööl Emeraldis ja teised 2 kutti töötasid siis Triinuga Bribbaree saidil. Sai vanu aegu meenutatud ja oli täitsa lõbus :)

Järgmisel hommikul saabusid Austraaliasse 2 toredat eesti tüdrukut Anett ja Triin. Anett on siis Triinu sõbranna ja endine töökaaslane ning Triin on Anetti sõbranna. 4-kesi asusime siis linna avastama. Mingi aeg läksid reisist üleväsinud tüdrukud magama, mina tahtsin aga veel linnapeale uudistama minna. Käisin siis Melbourne botaanikaaias ja muudes parkides. Õhtupoole läksime kõik koos vaatetorni, millel 88 korrust ning saime ka taas kokku meile tuttavate briti töökaaslastega.

Botaanikaaed


Pargis

Eureka Skydeck 88

All kihvti disaniga kunstimuuseum
Melbourne Star
Meie seltskond
Järgmisel hommikul asusime taas teele ja sedakorda Melbournest Tumbarumba linna suunas. Sõit võttis aega 9 tundi 2 bussi ja rongiga. Kohale me jõudsime ja kõik elu ning terved. Sellest aga lähemalt uues postituses, kui taas aega saan, et kirjutada.

Tsauki!

Olge munuksed,

Teie Katu

No comments:

Post a Comment