Tuesday 14 January 2014

Casella veinid

Hei!

Teen teile põgusa ülevaate minu uuest töökohast, milleks siis on Casella veinitehas.

# Casella veinid on Austraalia suurim pereettevõte, mida siis omab ja juhib Itaaliast emigreerunud Casellade perekond.
# Casella uusim bottling line (pudelisse villimise liin?) suudab tunni ajaga täita 36 000 pudelit, olles sellega maailma kiireim!
# Casella suurimad veinitünnid mahutavad 1,1 miljon liitrit veini!

# Casella veinid toodavad väga tuntud Austraalia veinibrändi nimega [yellow tail], mis muide oktoobris tähistas oma ühe biljoni pudeli täitumist.


Töötajaid on harvesti perioodi ehk vintage ajal ligi 900, vajadus töötajate järele on suur, sest nagu allolevalt fotolt ka näha, koht on massiivne! Casellas töötab ligi 100 mehaanikut ja neil on ka ligi 100 forklifti veinikastide pidevaks transpordiks.

Plats on nii suur, et õigeks ajaks kaalusillale kohale jõudmiseks pean parklasse jõudma vähemalt 20 minutit enne tööaja algust. Casella asub minu hostelist samuti 20 minuti sõidu kaugusel, mis tähendab, et pean väga vara ärkama. Kolmapäevane treening algab kell 6! :S

Casella Wines
Mina hakkan siis tööle kaalusillal, kuhu tulevad rekkad viinamarjakoormatega. Ühe vahetuse ajal töötab 3 inimest + supervisor. Meie ülesanne on võtta viinamarjadest proov, kaaluda rekka enne sisse minekut ja pärast tühja koormaga ning vormistada kõik vajalikud paberid.
Kõik see toimub ühes kohas, ei ole eraldi sample standi ja weighbridge´i nagu oli Graincorpis.

Kolmapäeval on meil esimene treeningpäev, eks siis saab täpsemalt seda protseduuri näha. Olen küll juba väga põnevil seda tegema. Tööl saab olema väga kiire, sest päevas käib ligi 200-250 rekkat! Huh!

Eilsel tutvustuspäeval registreeriti meie sõrmejäljed. See on nimelt vajalik selleks, et üldse väravatest sisse saada ja tööpäeva alguses ning lõpus tuleb samamoodi kindlas kohas end sõrmejälje abil ära registreerida! Väga vinge süsteem.

Tööriieteks saime lühikesed ja pikad püksid ning 2 paari oranže T-särke, lisaks anti meile ka töösaapad. Reeglid tööl on päris karmid, keelatud on kanda misiganes ehteid (ainult abielusõrmus on lubatud), ka mitte käekella, küüned peavad olema lühikesed ja tagasihoidliku lakiga.

Töötama hakkame kolmes eri vahetuses, 8 tundi päevas ja 5 päeva nädalas. Seda vähemalt esialgu. Üks nädal on päevane vahetus 6:00-14:00, järgmine nädal õhtune vahetus 14:00-22:00 ja kolmas nädal öine vahetus 22:00-06:00. Tunnitasu on umbes 26 dollarit, õhtusel vahetusel lisandub loading 15% ja öisel 25%. Palka saame siin iga nädal.

Kolmapäeval saame ka teada, et mis graafikus järgmisest nädalast tööle hakkame. Kahjuks sel nädalal rohkem tööle ei lähegi, niiet peab midagi põnevat välja mõtlema.

Kõike kaunist,

Teie Katu

No comments:

Post a Comment