Monday 20 January 2014

Töö Casellas ja Cocoparra rahvuspark

Hei-hei!

Minu töö Casellas on päris vinge ja lihtne. Põhilisemaks tööülesandeks on veoauto kastis olevatest viinamarjadest proovi võtmine. Selleks tuleb juhtimispuldi abil suunata metallist toru (auger) kasti ja seal viinamarju purustada ning saadud mahl liigub voolikut mööda weighbridge hoones sees olevasse Maselli masinasse, kus sellest näidud saadakse.

Minu tööpost
Augeri juhtimispult
Weigh-off sild ehk kus siis juba tühja kastiga masinaid kaalutakse
Esimese asjana kui veok on sillale jõudnud tuleb üle kontrollida, et kas paberimajandus on õigesti täidetud. Lisaks tuleb sinna märkida, et kas on tegemist semi, B-double või road train tüüpi veokiga ja mis tüüpi treilerid on (ehk palju rattaid). See süsteem käib teistmoodi kui olin Graincorpis harjunud, aga on õnneks suhteliselt kerge ja enamik veokeid on ikka sarnased.

Kui olen viinamarjadest proovi ära võtnud siis põhimõtteliselt sellega minu töö lõppebki :)
Kui mul kiire ei ole siis saan veega mängida ehk siis pean vooliku abil silla puhtaks pesema, lisaks tühjendama ja pesema paagi, kuhu katseks vajalik viinamarjamahl pärast koguneb.
Kui oleme sisse võtnud kas ainult valgeid või ainult punaseid viinamarju, siis saame selle mahla ka tagasi veokisse lasta.

Weighbridge hoones sees olev inimene peab siis kõik vajalikud andmed arvutisse sisestama. See võtab tavaliselt kõige rohkem aega, aga on ka iseenesest väga lihtne töö. Kui paberimajandus on tehtud, siis saadame veoki edasi crusheri juurde ehk kohta, kus veok kallutab kasti tühjaks ja marjad purustatakse ära.
Järelejäänud viinamarjasodi koguneb hunnikusse, kust seda viiakse ära ja töödeldakse ümber loomasöödaks. Saime seda jama ka katsuda ning lõhna poolest meenutas täpselt kodus õunamahla tegemisel pressi alt tulnud õunajääke. Nice! :)

Casellasse tööle lähen täna öösel 12st hommikul 5ni ja kolmapäeva hommikul 5st 12ni. Suht nigel tundide arv, aga hetkel peab leppima. Reedene tööpäev on veel lahtine, kuna esmaspäev on vaba austraalia päeva puhul ja siis tahetakse meile anda ekstrapikk nädalavahetus. Tööle sõidan arvatavasti taas ise hosteli väikebussiga, kuna keegi teine sellisel ajal tööle ei lähe ning nii hoiab bensuraha ka kokku.

Nädalavahetus oli meil väga tore. Käisime külas kuuel eestlasel, kes elavad ühes teises majas. Nemad olid omale väikese basseini ostnud, mille mõnusid siis kohe ka nautima asusime. Sinna mineku põhjuseks oli tegelikkuses Hardo auto remontimine. Aitasime siis tal auto esitulesid vahetada, oli ta nimelt hiljuti kängurule otsa sõitnud. Esimesel päeval neid korda ei saanud, kuna kaitse oli läbi, aga teisel päeval vahetasime kaitsme ja panime ka võimsamad xenon-tuled.
Basseinis
Eile käisime siis neljakesi Cocoparra rahvuspargis matkamas. Läheduses on meil veel mõningaid kohti, mida avastama minna, niiet kui kõigil koos taas vaba aega, siis saab ka järve äärde ja koobastesse minna.
Vaade

Me kolmekesi tuleme...
Eestlased kivil
Kalju

Vallatu
Värvidemäng




Kängu
Kängurud hüppamas

Tee 
Roo hüppes
Selline siis oli meie matk.

Tsauuu!

Parimat soovides,

Teie Katu

No comments:

Post a Comment