Friday 3 May 2013

Hiirebeebid ja muu elu tööl

Hei!

Kirjutan teile siis taas oma lõppenud töönädala tegemisest. Sel nädalal töötasin Carraga koos kõik päevad Springsures, Markus oli neist 4 päeva aga Gindies.

Esmaspäeval töötasime Springsures taas presentide hunnikust väljasikutamise, voltimise ja nende prügimäele äraviimise kallal.
Leidsime ka väikesed hiirebeebid ja viisime need Jake´le söögiks. Viskasime siis ühe talle padjapüüri, sinna kus ta hetkel elab, ja asusime teda jälgima. Ta nuusutas hiire üle, aga ju tal kõht nii täis, igatahes süüa ta ei tahtnud. Need maod söövad ehk kuus korra ja sellest ju piisab. Oleks meil inimestel ka see elu nii lihtne :D

Uurisin veidi rohkem ka Marty mao kohta. Jake´i ladinakeelne liiginimetus on antaresia maculosa ning see madu on väga populaarne koduloom oma väikese suuruse ja rahuliku loomu poolest. Ideaalne või mis.

Igapäevased elukad kellega veel siinmail kokku oleme puutunud: maod (mürgised Brown Snake ja Death Adder), suuuured ämblikudprussakad (cockroaches), halvad kärnkonnad (cane toads), head rohekonnad, kärbsed (ei lase magada, vaba päeva hommikul ärkan just nende tõttu), lisaks igasugu tundmatud väikesed putukad, lutikad...
Eriti palju prussakalisi näeme iga päev kui presente sikutame, sest tavaliselt on presendi sees vana mädanenud vili ja see koht on just nende lemmmik :)

Teisipäeval toimus nisu väljavedu 5 veoki näol, igalühel 3 käru taga. Mina sain põhjalikult õppida Sample Standi ja Weighbridge´i tööd. Arvutisse sisestasin erinevaid andmeid saabuva veoki kohta, nt. selle mass enne ja pärast vilja peale laadimist. Lisaks tegelesin viljaproovide võtmisega, kus siis mõõtsin ära vilja proteiini- ja niiskussisalduse. See töö mulle täitsa meeldis, suhteliselt lihtne aga põnev.
Lootust on et augusti keskel enne harvesti algust saame Carraga minna ka täpsemale koolituse, mille läbimisel saame endale spetsiaalse koolitustõendi (ticketi), mis siis lubab meil Sample Standis töötada. See oleks küll vahva.

Kolmapäeval oli selline veider päev, et kohe mitte midagi ei viitsinud tööl teha. Päevatööks oli meil taas presentide voltimine. Siinmail ei ole asjad eriti organiseeritud ja seega pidime hommikul ootama teisi, kes meid oma auto peale võtavad ligi 1,5 tundi. Lihtsalt passisime õues ja ootasime, Springsure jõudsime alles kell 9 ja selleks ajaks oli igasugune tööentusiasm täiesti läinud. Tööd me siiski tegime, kuigi suht vastu tahtmist.
Toon ühe näite, kuidas siin töötamine käib. Nimelt rullisime presenti kokku ja mingi hetk tuli presendi seest suur rott välja. Kõik lõpetasid koheselt töö ja mõned hakkasid seda rotti taga ajama, taheti siis ta suunata nii kaugel, et meie peakohal lendavad linnud ta ära napsaksid. Seda jälgisime ja ootasime ligi 5 minutit :D Naljakas!
Neljapäeval tegime põhimõtteliselt sama tööd - presentide kuhjast välja sikutamine, sirgeks tõmbamine, kokku lappimine, rullimine ja mitte kõlblike tükkideks lõikamine ja prügimäele viimine.

Presendihunnik
Täna oli lühikene päev kuni kella üheni. Kraapisime harjadega 3 kohta linnukakast puhtaks, pühkisime kaalusilda, koristasime kööki, wc-sid, sample standi. Lisaks tassisime vana vilja minema.

Praegu ei ole tööl kõige parem aeg, sest vilja väljavedu pole eriti olnud ja seega ka pikemaid tööpäevi ei saa teha. Saime see nädal ainult 35 tundi, mis on ütlemata vähe, aga loodame, et kui harvest hakkab, siis teenime selle kõik tasa. Vähemalt oleme me koguaeg omadega plussis ja põhiline ju, miks me siia üldse tulime - saame tehtud oma 88 farmipäeva II aasta viisa jaoks :)

Nüüd siis 2 vaba päeva!

Kena nädalavahetust! ;)

Teie Katu

No comments:

Post a Comment