Thursday 7 November 2013

Töö Condobolinis

Hei!

Esmaspäeval oli meil siin Condobolini saidil 1. tööpäev. Alustasime kell 2 päeval ja esialgu oli siis tavapärane site induction, mille käigus sõitsime lihtsalt site manageri Lisa autos platsil ringi ja ta tutvustas meile kus-mis kõik on. See oli küll kõige huvitavam induction, mis mul olnud on, sest järsku Lisa märkas teel mürgist pruunmadu ja ta üritas seda autoga alla ajada! Siis ta läks veel autost välja ja üritas teda labidaga oimetuks lüüa. Labidas polnud aga piisavalt terav ja nii läks tükk aega aega, et ta vakka jääks. Üldiselt aetakse nad ikkagi loodusesse tagasi, aga kuna ta oli liiga inimeste lähedal, siis parem karta kui kahetseda.

Graincorpi Condobolini plats on väga-väga suur, võrreldes Emeraldi omaga! Meie elame ja töötame siis linna serval asuval platsil ning lisaks on veel linnas sees ka ala, kus asuvad silotornid, mida on seal oma 8!
Siia tuuakse praegu sisse siis wheati, barleyt ja canolat. Töö käib täies hoos, arvan et esmaspäeval käis umbes 130 veokit (plats oli lahti 06:00-20:00). Eelmisel aastal kõige kiiremal ajal oli ühe päeva jooksul 455 veokit, siis olid nad lahti muidugi ka 24 h.

Esmaspäeval oli siis nii, et pärast kiire tutvustusringi lõppu läksid Michael ja Farrah stackeri peale tööle ning mina weighbridge´i. Nagu ma juba mainisin on tegemist väga suure saidiga ja seega on siin platsil ka 2 sample standi ja 2 weighbridge´i. Üks kaalusild on siis nendele veokitele, kes tulevad täis koormaga ja teine sild neile, kes tulevad teist korda tühja treileriga. See süsteem oluliselt kiirendab veokite liikumist. Mina töötasin siis sellel sillal, kuhu veokid oma täis koormaga tulevad. Süsteem on üldiselt sama mis Queenslandis, aint mõned erinevused on. Kõige keerulisem oli muidugi aru saada, et kuhu pean veokid saatma, sest neid kohti siin ikka on...Alguses olin ühe naisega koos, kes siis aga lahkus, niiet olin hiljem paar tundi täitsa üksinda. Veokeid tuli järjepidevalt, tegin oma 20 tükki küll järjest, ilma ühegi pausita.

Poole 6 ajal läksin Lisa kontorisse ja hakkasin seal tegema mingisugust tööohutust puudutavat testi, mille läbimine võttis aega oma 2 tundi. Kõigepealt pidin läbi lugema hulga materjali ja siis läbima testid.

Töötajaid on siin kokku kuskil 70, suurem osa neist on kohalikud elanikud. Meie oleme ainukesed, kes siin platsil elavad.
Ega väga aru ei saagi, et neid töötajaid niipalju on, sest kõik on platsi peal laiali ning töötatakse kahes eri vahetuses.

Nüüd juba 2 päeva olen tööl olnud suure silotorni juures, kuhu rekkad nisu toovad. Minu ülesanne on siis lihtsalt rekkaid juhendada, et millal nad peavad seisma jääma ja millal rohkem kallutama jne. Lisaks pean vahepeal ka ühte ratast kinni ja lahti keerama. Väga lihtne ja mõnus töö ühesõnaga. Ainult tolmu on üsna palju.
Töötame siis niiöelda öises vahetuses, hetkel on tööaegadeks olnud: T - 14:00-23:30 ja K - 16:00-02:30. Pean ära harjuma päeval magamisega. Hetkel on küll nii, et ärkan ikka suht varakult hommikuti ülesse. Ei ole eriti lihtne magada, kui õues pidev sõitmine ja hull müra.

Minu töökoht
Juhtimisruum



Nonii, kell kohe 16:00 ja vaja taas tööle minna.

Kõike kaunist,

Teie Katu

No comments:

Post a Comment