Sunday 13 April 2014

Värvimistöönädal

Hei-Hei!

Nädal on taas möödunud ja saime isegi veidi tööd teha. Kahjuks küll mitte 12 h päevas ja seoses puuvillaga, aga tunde saime omajagu ja tööl polnud tegelt ka täitsa viga. Nimelt tegelesime erinevate värvimistöödega ginnis. Nädala algul alustasime värvimist siseruumides ja lõpuks värvisime ka õues. Põhiliselt tuli värvida trepi käsipuid ja muid reelinguid. Enamasti värvisin koos Triini ja ühe teise Eesti tüdruku Eloga, et üksluiseks muutuva värvimise kõrvalt ka veidi juttu ajada. Leidsime endale ka mõningaid "eriprojekte" nagu oli numbrite värvimine, prügikastide käsipuud ja kollased triibud maas. Tuli olla leidlik. Värviks oli meil siis kollane. Nii tibukollane kui ka veidi tumedam oranžikas-kollane. Tihti värviti ühes kohas erinevat tooni värviga, sest nii lihtsalt olid värvipurgid meile ostetud. Aga polnd hullu midagi, peaasi et midagi teha oli ja tulemus kollane. :D

Maalerdajad Triin ja Elo
Meie numbri meistriteosed :D
Triin värvimas
Värvime õues!
Vajab värvimist!
Vaate ülevalt kõrgelt
Meie ülemus Mark on küll väga-väga tsill ja lahe mees, ta ikka iga päev käis meid vaatamas, juttu ajamas ja rõhutas, et me rahulikult ja aeglaselt värviksime, sest muidu saab töö liiga kiirelt otsa ja värvi polnud ka ükski päev piisavalt. Nad vist ei osanud arvata, et me nii kiired ja osavad maalrid oleme.
Üldse on väga positiivne, et nad meile selle värvimistöö välja mõtlesid, sest muidu oleksime lihtsalt vabad päevad saanud ja niikaua tühja passinud, kuni puuvilla piisavalt sisse on toodud, et saab ginninguga alustada.

Lisaks värvimisele pidime ka mingeid masinaid pesema ja koristasime ginni surveõhuga. See viimane ei ole küll väga meeldiv töö, sest peab kandma maski, suuri prille ja kõrvatroppe ning on üldse väga tolmune. Aga pole hullu midagi. Töö on töö.

Reede oli üpriski lebo päev, aga samas kõige nõmedama ilmaga, sest tuul oli suur ja üleval kõrgel värvides puhus tugev tuul lihtsalt värvi riiete peale ning värvi laiali ajada oli üldse tükk tegemist. Pintsel muutus ka suht kõvaks ja nii ebameeldiv oli seda tööd teha. Õnneks sai meil kõik värvitud ja Marki järgmiseks plaaniks oli meid kõiki viia sinna põllu peale, kust siis parasjagu kogutaksegi puuvilla. Sõitsime kuskil 22 km maha, et jõuda ühe kaugeima põllulapi juurde. Seal toimetasid kaks kombaini. Puuvill kogutakse masina sisse ja kui õige palli suurus käes, siis sellele automaatselt pannakse kollane kile ümber ning siis kombain niiöelda sülitab palli järelhaagise peale ja toimub uue palli moodustamine algusest peale.
Puuvillapallid
Mina põllul

Taas uuele ringile
Nädalavahetus oli seekord rahulik, vaatasin erinevaid filme väliselt kõvakettalt ja täna käisin ka Narrabri kinos Noah´i vaatamas.
Reedel peale tööd otsustasin ka end lõpuks kokku võtta ning jooksma minna. Kui pole ikka ammu jooksnud siis ega jah sellest mõttest midagi suurt ei sündinud. :D Lõpp-kokkuvõttes kõndisin enamik ajast ümber järve ja jooksin ehk 2 km. Aga sai vähemalt üle tunni aja väljas viibitud ja jalutamine ju ka hea :)
Laupäeval sai eelmisest korrast edukam šoping tehtud kaltsukates, kust sain 3 tööpluusi ja 2 mõnusat kampsikut :) Suurema osa päevast veetsin kohaliku järve kaldal, kus peesitasin päikese käes ja lugesin raamatut. Vääga mõnus! :P
Narrabri järve kaldal
Homme toimub meil siis taas 6-tunnine proovipäev ginnis ja teisipäeval on lootust juba alustada 12-tunniste tööpäevadega.

Ilusat päeva,

Teie Katu

1 comment:

  1. Paljulubav algus. Põllupilt on üks vahvamaid, mis meenutab mulle, et need pole veel minu valdusesse jõudnud :)

    ReplyDelete