Thursday 3 April 2014

Auscott ja ginni tutvustus

Tere Narrabrist,

Eile hommikul sõitsime linnast umbes 20 km kaugusel asuvasse cottonifirmasse Auscott Limited, et seal sooritada meie medical. Erinevalt Casella veinitehases tehtust polnud seekord vaja teha üldse füüsilisi harjutusi peale 10 küki ja allapainutuse/varvaste puudutamise.
Esimese asjana täitsime muidugi hulga pabereid ja oli isegi mingi imekerge matemaatika- ja lugemistest. Casellale sarnaselt tuli ka siin salvestada oma sõrmejälg, millega peame siis enne töö algust end sisse ja lõppedes välja registreerima. Enne sõrmejälje lugemist tuleb aga masinasse sisestada ka personaalne 5-kohaline number.

Edasi võeti mitmeid andmeid nagu pikkus, kaal, vererõhk; kontrolliti kopsude tööd, nägemist, kuulmist. Pidin kõndima pöidade ja kandade peal ning tegema kehaga erinevaid liigutusi. Loomulikult tehti ka alkoholitest, milleks tuli siis toru sisse lugeda numbreid ühest kümneni, siin ei pea puhuma alkomeetrisse, nagu Eestis kombeks ;) Viimasena pidin andma ka uriiniproovi narkotesti tarbeks. Kõik oli muidugi korras ja medical sai edukalt läbitud.


Täna käisime cottoni ginnis tutvustuspäeval. Kohale oli tulnud päris palju rahvast, kellest umbes 10 olid püsitöötajad. Meie ginni manager Mark Noble on küll täitsa sümpaatne mees ning hea mulje jäi suht kõigist inimestest seal. Loodan, et saab tore kollektiiv olema.
Meie üllatuseks on töötajaskonnast suur osa eestlased. Peale minu ja Triini on seal veel oma 12 eestlast. Rääkisime ka muidugi juba juttu ning nagu ikka - maailm on väike ja leidsime ka ühiseid tuttavaid.
Meie ginnis/tehaseruumis on tegelikkuses koos 2 erinevat ginni, mis töötavad üksteisest sõltumatult. Seepärast meil siis niipalju inimesi ka töötab, et vaja ju kahte tiimi inimesi ning nii päeva kui ka öövahetuseks. See peaks olema Austraalia üks suurima võimsusega cottoni gin.

Üldiselt räägiti meile terve päeva tööohutusest nagu ikka uuele tööle asudes. Eraldi oli õpetus, et kuidas kustutada tulekahjusid, kuna puuvill on väga kerge süttima. Saime korra teha ka tiiru tehases, aga kuna töö hetkel veel ei käi, siis polnud meil seal suurt midagi teha ega vaadata. Selle vea saame parandada juba homme, kui lähme ja saame omal käel ka proovida, et mis tööülesandeid vaja teha. Igatahes tundub algavat täitsa põnev ja uudne kogemus.

Päris tihti juhtub erinevaid põlenguid, ükskord näiteks lõi välgunool puuvillapalli sisse ning osa neist põles maha või sai kahjustada.

Kaunis!
Täpsemalt meie töö kohta saan kirjutada juba edaspidi, kui juba ise midagi teame :)

Avastasin just, et olen Aussis viibinud juba 16 kuud. 8 kuud on viisast veel järgi, millest 4 kuud veedame arvatavasti nüüd siin Narrabris ning edaspidine veel veidi lahtine, kuigi veidi reisida tahaks ja arvatavasti ka taas Graincorpi tööle raha teenima...

Bye!

Teie Katu

No comments:

Post a Comment