Monday 25 February 2013

4 päeva SYDNEYS!


Tere-tere!

Lõpuks ometi oleme jõudnud Uus-Meremaal kohta, kus saab rahulikult blogi kirjutada ja ka pilte lisada. Vahepeal on nii tegus aeg olnud ja ka internetti pole saanud.
Aga nüüd lähemalt siis kõigepealt meie Sydney seiklustest:

Pühapäeval, 17. veebr. lendasime Darwinist Sydneysse, arvasime, et saame Virgin Australia peal süüa ka, aga kahjuks ei saanudki :D
Sydney lennujaamas võtsime Shuttle bussi meie hostelisse, milleks olime eelnevalt broneerinud Original Backpackersi hosteli Kings Crossi piirkonnas. Tuba oli meil 6-kohaline. 1. öösel olime seal koos kolme võõra inimesega, järgmised 3 ööd aga oma seltskonnaga, sest lisaks Markusele ja Carrale liitusid meiega ka Kissu ja Jaana.
Esimesel õhtul jõudsime päris hilja kohale, seega sõime kiirelt McDonaldsis ja jalutasime niisama linnapeal ringi. Kaesime St Mary katedraali Hyde pargis ja tuledes Darling Harbouri.
Järgmisel hommikul vara jõudis kohale Jaana, kes oli reisist väsinud ja kelle jätsime hosteli magama niikaua kuni ise hommikust söömas ja poodlemas käisime.

Opera House ja Harbour Bridge
Hiljem läksime juba koos Jaanaga Sydney au ja uhkust - Sydney Ooperimaja vaatama. Ma enne ei uskunud, et see nii suur on. Kaugelt nägi ikka täitsa kena välja. Ooperimaja kõrval asub ka tuntud Harbour Bridge. Vaade linnale, nendele suurtele pilvelõhkujatele on võimas! Sydney mulle väga meeldis, selline ilus ja rahulik linn. Palju rohelust ja parke.

Külastasime populaarseid loodusparke, kus saime näha mereelukaid ja metsikus looduses elavaid loomi. Nägime suurt krokodilli ja seda kuidas temale süüa anti. Lisaks temale meeldisid mulle väga koaalad! Superarmsad loomad :)

Kahel õhtul sõime koos laheäärses Waterfront Grill´i nimelises restoranis. Seal hoidis meid nende punane majavein, mis oli tõsiselt hea! Nautisime toite, sõime 3-käigulist õhtusööki. Vaade sadamale oli väga hea!
Lisaks käisime Sydney kõige kõrgemas hoones – Tower Eye´s. Kõigepealt näidati seal Sydney kohta 4D filmi ning siis saime vaateplatformile, kust avanes Sydneyle 360 kraadi vaade. Ootasime seal kuni läks pimedamaks, sest linnatuledes Sydney nägi ikka superkena välja, päevavalges midagi nii erilist ei olnud. Usun et nüüd Tallinna Teletorn mulle küll mingit elamust ei pakuks.
Vaade Tower Eye´st


Otse loomulikult käisime ka Summer Bay´s ehk siis Palm Beach´il, kus on filmitud kõigile tuntud populaarne teleseriaal ``Home and Away´´. Sattusime sinna just sellel ajal kui toimusid filmivõtted. Kuna aga meist pole keegi enam ammu seda seriaali vaadanud ja uutest näitlejatest midagi ei tea, siis meil oli sellest suhteliselt ükskõik. Jalutasime ringi, tundsime ära seriaalist tuttavad kohad rannas ja päevitasime. Üritasime ka ujuma minna, aga lained olid liiga suured, niiet vees oli suht võimatu olla.

Neljapäeval, 21. veebr. lendasime Emirates´ega Sydneyst Uus-Meremaale Christchurchi linna.
Uus-Meremaast aga juba edaspidi, kuna hetkel asume maailma seikluspealinnas Queenstownis ja linn vajab ju avastamist!!!

Bye!!

Teie Katu




No comments:

Post a Comment