Thursday 20 December 2012

Kohalikud roomajad ja muud elukad

Tere taas!

Nädalake on nüüd taas möödunud ja vaba päeva puhul mõtlesin, et pean teile ikka oma tegemistest kirjutama. Juhtunud on ikka mõndagi, aega blogi kirjutada pole aga olnud.

Eelmine nädal avastasime köögi tagaukse juurest MAO! Selleks oli siis surmavalt mürgine Death Adder. Meil ikka vedas, et see avastati enne kui keegi oleks talle peale astunud, asus ta nimelt täpselt selle ukse taga, kust me väljume kui töö lõppenud.
Järsku avastasime, et sealsamasel on VEEL üks sama madu. Kutsuti siis politsei, kes tuli kohale ja maod kinni püüdis. Hiljem kuulsin, et mõni aeg hiljem oli reception`i lähedalt leitud VEEL 2 madu! Ühesõnaga päris hirmus võib siin vahel olla. Peab ikka hästi ettevaatlik olema.
Selle uudisega, et meil ühe päevaga 4 madu, saime ka kohaliku ajalehe esikaaneuudiseks. Imelik, et nii tähtsaks seda peeti, kõik ju teavad, et siin saarel ja üldse Aussis mürgiseid madusid jagub.
Paar päeva tagasi leiti kuurordist ka teine ohtlik madu - Brown Snake`i.

Ükspäev oli minu toa eest ikka päris suur geko, lesis rahulikult kivi peal, peesitas :)
Esmaspäeval õnnestus mul ja Markusel näha DELFIINE! Super kogemus, olime küll merest suht kaugel, aga kui nad veest välja hüppasid, siis oli küll niii hea tunne, ilusad olid, mingi 7 delfiini parves, liikusid ja hüppasid veest välja. Väga äge!

Lisaks olen kaugelt näinud ka wallaby´d, kes on siis pm nagu väike känguru. Mingi imelik lind elab ka meil siin, nurub toitu ja on üldse hästi julge.
Olen nüüd ikka mõningaid loomi juba näinud :P Siinne loomaaed on ikka kirju ja teistsugune.

Esmaspäeval oli mul siin kõige pikem tööpäev. Hommikul kell 6 alustasin tööd housekeepingus, lõpetasin seal 10.30 ja 11-15 jätkasin restoranis, 2 tundi pausi ja 17-23 taas restos. Miks ma siis töötasin housekeepingus? Nimelt mitu töötajat sealt lahkus ja hädasti oli inimesi appi vaja. Nii me siis Markuse ja Carraga kolmekesi tube tegimegi. Nalja sai meil koos, nagu ikka :) Päris äge kogemus oli, nägin ka ära mis siis tubades on ja kus mis asub. Ei ole sellel tööl väga vigagi, ainult VÄGA PALAV on. Restos ikka selle poolest parem, et enamik ajast oled ruumis sees.

Restos/baaris töötavad nüüd - mina, Luke (austraallane), Daniela (sakslane) ja Gihan (vist srilankalane). Kuna nüüd hakkavad pühad, siis jõuludeks on resort suht klientidest tühi, saab veidi rahulikumalt ehk võtta. Meie töötajate jõulupidu on 23., aga keegi peab ju restoranis töötama ka, niiet ma ei usu, et sealt osa võtta saan :(

Eile sain siis lõpuks kätte ka oma palga, seda siis 2 nädala ja 2 päeva eest. Tegelikult oleksin juba eelmine kolmapäev pidanud saama, aga mingi kiri polnud kohale jõudnud vms. Aga tühja sellest, ega raha siin eriti vaja polegi. :D Nii imelik mõelda - elamine on tasuta, söök on tasuta, millegile kulutada eriti pole (v.a. siis alkohol, kui kohalikus pubis käime, aga kuna enamik ajast tööl, siis nagunii ei saa eriti sinna minna).

Töönädala arvestus on siin kolmapäevast teisipäevani. Üle-eelmine nädal oli mul 58 tundi, möödunud nädalal 65 tundi. Päris palju ikka ju! Nädalas siis tavaliselt 1 vaba päev. Tunnitasu 21-29 AUD, olenevalt nädalapäevast. Väga hea on ikka töötada laupäeval ja pühapäeval, nt. eelmine pühapäev töötasin 11 tundi ja teenisin üle 300 AUD, mis tähendab et ÜHE ainukese päevaga teenisin Eesti alamkuupalga!! Sealt lähevad muidugi veel maksud maha, aga need saab ka hiljem tagasi.

Eelmise nädalaga teenisin siis umbes 1100 AUD ehk umbes 870 EUR. Ei saa neid summasid päris nii küll võrrelda, kuna Aussis üleüldiselt ikkagi elu kallim, aga kuna mul hetkel kulutusi on ikkagi vähem kui oleks Eestis töötades, siis täitsa lõpp ikka, sellisest palgast võib Eestis ainult unistada! Mul pole kunagi Eestis niipalju raha olnud kui nüüd siin selle kahe nädala töötamise järgselt. :D
Lootus on, et saab ikka jõulude ajal ka töötada, siis ju pea 50 AUD tund.

Veidi jama lugu on sellega, et Markuse abiga tellisin ju endale neti teel uue telefoni, kuna minu vana eesti oma ju ei funka siin saarel. Kahjuks selgus, aga et ka see telefon ei tööta siin...no mida, küll nutitelefon ja värki, aga noh, veitsa keeruline see leviala teema siin. No mis seal siis ikka, tegelikkuses pole siin telefoni suurt vajagi. Kõik asub nii lähedal. Küll saan telefoni kasutama hakata kui siit saarelt ükskord lahkume. :)

Käisin ära kohalikus politseijaoskonnas ja andsin sisse oma alkoholiloa avalduse. Nimelt siin saarel ilma loata alkoholi osta ei saa. Tarbida võib ilma loata ainult pubis ja meie baaris (seda ka aint 2 jooki). Millalgi jaanuaris peaks selle loa ehk kätte ka saama.
Samuti ei või siin saarel kaugemale sõitma minna kui lennujaamani, kui sul vastavat land permit`i ei ole. Mina oma kahe esimese päevaga muidugi seda reeglit kohe rikkusin. Samas ma ei teadnud ka sellest midagi :D Ning vaevalt keegi seda luba kontrollib.

Vaba päeva puhul sain taas oma toa koristatud, riided veel kuivatis, varsti Carra lõpetab töö ja siis pidime koos külakeskusesse minema, arvatavasti ka basseini ujuma. Ikkagi NII KUUM on. Siin peab koguaeg külmkapis mitu pudelit vett ja mahla olema. Seda kulub ohtrasti. Minu toa külmkapp koosnebki praegu vee-ja mahlapudelitest, puuviljadest, jogurtist, mõnest SIIANI järele jäänud Mesikäpa kommist, paarist Strongbow siidripudelist ja Kissu pakiveinist. Päris toit on meie töötajate köögis külmaruumis. Eile oli puuviljade osakonnas ka viinamarju ja papaiat, täitsa hea maitsega oli see papaia, vist 1. korda üldse seda sõin.

Nüüd said vist olulisemad hetkeuudised kaetud. Elage hästi ja ilusat jõuluootust teile siis.
Mina siin küll aru ei saa, et mingid jõulud tulemas või värki. Iga päev kuum ja päike paistab :)

Olge munuksed,

Katu





No comments:

Post a Comment