Saturday 25 October 2014

Tegusad töönädalad

Tere taas,

Ei ole nüüd pikalt midagi kirjutanud ja üritan selle vahepealse aja kuidagi lühidalt ja kiirelt kokku võtta. Nimelt meil siin Biloelas täna viimane päev. Homme hommikul 8 ajal asume teele Rainbow Beachi ja maailma suurima liivasaare Fraser Islandi suunas! See on algusest peale olnud minu üks TOP sihtkohadest, kuhu lihtsalt peab minema enne kui see aussi aeg läbi saab. Esmaspäeva hommikul sõidame siis Fraser Islandile, kus oleme 2-öisel 3-päevasel 4WD safarituuril.

Rainbow Beachile on meil siit ligi 6 tundi ja 468 km. Kui oleme Fraserilt tagasi jõudnud siis järgmisel hommikul vara asume teele Narrabri suunas. Sinna on oma 10 tundi ja 767 km. Päris kena roadtrip ikka :)Narrabri oli siis minu ja Triini elukoht kui cottonis töötasime. Külastame seal meie tuttavaid ja kindlasti peab ka Turisti hotelli baari peole minema :D Kõik vanade heade aegade mälestuseks :)

Narrabrist sõidame edasi ausside kirsipealinna Youngi ja Bribbareesse, kus asume taas Graincorpis tööle. Selle teekonna peaksime läbima ligi 7 tunniga. Ühesõnaga päris palju sõitmist selle järgneva nädala jooksul.
Triinu ja David on Bribbarees juba kohal. 3. novembril peaksime siis seal tööd alustama ja nii ma saan seal ehk oma 3 nädalat ka tublisti tööd teha enne kui jõuab kätte aeg Austraalia pinnalt lahkuda. Mõelda vaid et ainult 1 kuu ongi mul veel siin jäänud!

Bribbarees olles on internetis käimine suhteliselt piiratud, sest leviga seal kõige paremad lood pole. Optusel ei ole seal kindlasti levi. Telstraga saab ühendust, aga netis käimine on kallis. Eks siis paistab kui kohale jõudnud oleme.


Nüüd siis veidi meie senistest tegemistest. Möödunud on 3 üpriski töist töönädalat, mille jooksul mina töötasin põhiliselt hoopis uuel saidil - seda siis Mouras, kus Triinu ja David algselt tööl olid. Nemad aga läksid ära puhkusele, sest öeldi et tööd ei ole. Kui meie aga oma Whitsunday puhkuselt tagasi jõudsime, siis oli olukord juba muutunud ja nendel seal töötajatest puudus. Nii ma siis Mourasse tööle läksingi. Minuga liitus ka Triin. Mina olin enamik päevi siis weighbridges tööl ja Triin vajutas nuppe ehk siis laadis rekkaid vilja täis. Vilja palju sisse ei tulnud, aga see-eest käis iga päev 20-30 rekkat sorgumi väljavedu tegemas.
Graincorp Moura


Lendan!
Laadur töös
Sorgumi bunker


Rekkad ruulivad :D
Mouras tööl käimine tähendas aga väga varajast äratust. Ärkasime kell 5 ja 5.40 sõitsime Moura ülemuse Waynega koos tööle, teekond sinna oma 45 min pikk. Üldiselt magasin autos. Selle sõidu eest meile raha ei makstud. Tööd alustasime siis 6.30 ja enamasti 5-6 ajal õhtul asusime tagasiteele Bilosse. Kaks nädalat sain nii 10 tundi päevas töötada. Küll see oli väsitav, läksime väga varakult magama.

Sorgumi väljavedu

Moura töötajad on kõik väga toredad. Seal muide töötab ka Katrina. :) Tema on seal sample standis tööl. Meil sai ikka tihti nalja selle nimeteemaga, eriti kui raadiosaatja kaudu Katrinat taheti.
Väga hästi sain läbi laadurijuhi Tomiga, kellega meil siis pidev üksteisele niiöelda ärapanemine käis. Iga päev sai tööl ikka palju palju nalja. Väga super oli seal töötada.
Minu viimasel tööpäeval kolmapäeval tähistasime minu lahkumist ka väikese koogiga. Oli see ikka hea.

2 x Katrina
Minu lahkumiskook
Graincorp, Yeah!
Samal päeval juhtus meil tööl ka intsident. Nimelt üks püsitöötajatest sai nuppe vajutades/rekkaid laadides elektrilöögi. Või nohjah nii tema vähemalt väitis. Tema on nimelt üks väga keeruline isiksus, kes tuli alles esmaspäeval tagasi tööle ja kolme päevaga suutis juba käki kokku keerata.
Intsidenti järgselt kutsuti siis muidugi kohale kiirabi ja ta viidi haiglasse kontrolli. Tulemuseks oli see, et kõik näitajad olid normis. Meie pidime aga saidi selleks päevaks kinni panema, sest kui midagi sellist reaalselt ohtlikku juhtub, järgneb ju ka juurdlus. Pidime siis kontoris olema ja regiooni ülemust Phili ootama. See tähendas, et meie niiöelda lõunapaus venis ligi 4 tunni pikkuseks. :D Aga ei kurda, saime selle eest vähemalt raha :)

Järgmisel päeval olid kohal mitu tähtsat ülemust ja targad elektrikud, kes siis hakkasid olukorda uurima. Juurdluse käigus jõuti selgusele, et ta ei oleks seal kuidagi moodi elektrilööki võinud saada. Nüüd siis arvatakse et ta ikka mõtles selle välja. Hetkeseisuga on ta töölt eemal ja veel selgub, et mis temast edasi saab. Igatahes väga inetu lugu, mille tulemusena ta raiskas palju Graincorpi raha.

Nädalavahetuseti oleme ikka pubides käinud ja kohalikega suhelnud. Eelmine nädalavahetus käisin Andyga koos taas Thangoolis hobuste võiduajamist vaatamas. Triin ja Anett olid siis aga eemal, teistel saitidel töötamas. Nimelt Duaringas oli vaja sorgumi bunkerit puhastada ja seal väljavedu teha. Triin jäi siis tööle Duaringasse ja Anett lähedalasuvale Dingo platsile, kus nad ka siis elasid.
Mina ööbisin siis Bilos täitsa üksinda. Vahel oli küll väike kartus või paranoia, arvasin et keegi on majas. :D
Andy minu kübaraga :D
Ülemus Scott
Väga kahju on tegelt siit lahkuda, sest oleme kõigiga heades sõpradeks saanud. Ülemus Scott on väga lahe ja üldse hästi sõbralik olnud meiega ning Andyga me ju iga nädalavahetus peol koos käinud. Aga mis teha, uued seiklused ootavad. See peatükk on nüüd kahjuks läbi.
Uute lugudeni siis!

Kõike kaunist!

Teie Katu

No comments:

Post a Comment