Sunday 7 September 2014

Tagasi Graincorpis

Hei!

Oleme nüüd taas tööle asunud. Puhkus oli tore, aga vaja ehk veidi raha ka jälle teenida :)

Fidžilt tagasi jõudnud sõitsime kohe Dalbysse, kus ööbisime Triinu-Aneti-Davidi eelmises elukohas. Jäime sinna kolmeks ööks ja pühapäeva hommikul asusime pikale teekonnale Mourasse, millest sai Triinu ja Davidi uus elu- ja töökoht.
Meie (mina, Triin, Anett) jäime samuti ööseks Mourasse. Hommikul saadeti meid kohe edasi Biloela suunas, mis on siis meie uus elukoht.


Tööle hakkasime taas Graincorpis. Saime siia tööle meie Emeraldi ülemuse Phili kaudu, kes nüüd juhib ka selle piirkonna saite. Põhimõtteliselt töötame kahel saidil Biloelas ja Koorngoos. Möödunud nädalal olid Triin ja Anett enamasti Koorngoos ja mina Biloelas. Peale meie töötab Koorngoos Andy ja Biloelas site manager Scott ja Peter. Töötajaid on küllaltki vähe, mis tähendab et tuleb suht kõike siin osata. 

Nisu hooaeg ei ole veel päris kätte jõudnud, saame veel rahulikult võtta ja kõik siin selgeks õppida. 
Positiivne on siinsetel platsidel see, et kuna pole eriti hea hooaeg tulemas siis bunkereid seekord ei avatagi. Kõik vili läheb silodesse ja kuuri. Väga lihtne.
Minu kodu :D
Triin ja Anett
Meie eluruumid
Käisime Triinuga koos ka viljatestija koolitusel. Selleks pidime sõitma Dalby suunas tagasi. Sihtkohaks oli Miles, mis asus ligi 4 tunni kaugusel Biloelast. Oli see aga alles tüütult pikk sõit. Läksime sinna Moura site manageri Wayne´i ja Peteriga (nemad kukkusid eelmine kord testist läbi).
Tuli muide välja, et meie vana ülemus Emeraldist - Jason on Wayne´i poeg. 

Milesis ööbisime ühes motellis, kus saime ka hommikusööki. Üllatuslik oli see kui 7.15 meie hommikusöök läbi spetsiaalse luugi tuppa toimetati. Sellist head lahendust pole ma küll varem kuskil näinud. Saab rahulikult oma toas süüa ja end valmis sättida. Super teenindus küll.

Koolitusele jõudes selgus, et see on edasijõudnute kursus, kus peale minu ei olnud ühtegi algajat ja lisaks olime Triinuga ainukesed võõramaalased ka  :D Triinu nimelt eelmine aasta Emeraldis ju töötas sample standis, mina lihtsalt enamvähem tean, kuidas viljaproove teha, kuid tunnistust mul varasemast polnud.

Kursus oli väga huvitav ja õnneks ei olnud ka väga midagi keerulist. Lõpus tuli sooritada ka test, mille läbisime Triinuga mõlemad 100%-liselt õigesti. :) Juheii! Saaks nüüd palgatõusu ka oleks eriti super värk :D.
Minu tunnistus
Algaval nädalal on lootust, et saame teha mitu päeva sorghumi väljavedu, siis peaks täitsa tööd jaguma. Mõned farmerid hakkavad ehk ka nisu sisse tooma.
Homme saan siis ehk meie sample standi ja kaalusillaga tutvust teha ning seal tööd alustada. Õnneks pakkus Scott välja, et saame vahepeal töökohti ka vahetada, et koguaeg ühte asja tehes liiga ära ei tüdineks. Eks siis paistab.

Weighbridge/kaalusild
Sample Stand 
Sorghumi kuur
Kaunist päeva,

Teie Katu

No comments:

Post a Comment