Sunday 15 September 2013

Golfimängu nädalavahetus

Tere taas,

Möödunud nädalal töötasime siis 5 päeva ja enamik neist olid 10-tunnised.
Põhiliselt tegelesime viljakuuri ja selle ümbruse koristamisega - kühveldasime ja pühkisime sorghumi kokku.
Lisaks kasutasime ka puhurit, millega kuuri seinad ja praovahed puhtaks sai tehtud. See oli taas väga tolmune ja must töö. 
Kolmel päeval olin kuuri hopperites tööl. Ühte kuuri otsa veeti kikerhernest ja teise erinevat tüüpi nisu ning mina pidin lihtsalt veokijuhti juhendama, et kus täpsemalt seisma jääda. Hopper tuli enne vilja sinna sisse kallutamist tööle panna, siis jälgida kuhu kuuri täpsemalt viljakuhi tekitada jne. Tööülesandeid ikka jagus. Vahepeal kui veokeid ei olnud, siis käisin ka sample stand´is abiks.

Reedel töötasin suure platsi peal viljahunnikute juures, kus siis õmblesime veel presente kokku, tassisin forklift´ga kumme presenti peale ja õppisin stacker´iga töötama. Stacker´i töö on üsna sarnane lobster´ile, vahe on lihtsalt selles, et stacker´i puhul sõidavad veokid hopper´i peale ja kallutavad vilja sinna sisse, kust see siis edasi hunnikusse juhitakse.

Tööst olulisem on aga rääkida hoopis meie lõbusast nädalavahetusest.
Reede õhtul istusime Howie juures koos meie uute töökaaslaste Michaeli ja Farrah´iga, kes siis pärit UK-st. Lisaks kustusin sinna ühe noore veokijuhi Pauli, kellega sai päeval tööl juttu aetud. Nimelt veokijuhid ööbivad siin platsil värava taga, et hommikul kohe saaksid koorma maha laetud ja uue järgi minna. Sai palju nalja, väga toredad uued töökaaslased on meil.

Laupäeval sai ärgatud samal ajal kui muidu tööle minnes. Seekord aga võtsime suuna kuskil 2 tunni sõidu kaugusel asuvasse linna, kuhu läksime töökaaslaste ja ülemustega golfi mängima. Seekord siis ikka tõelise platsi peale ja puha ;)
Naljakas oli see, et golfi läksidki mängima suhtkoht kõigi platside ülemused ja siis meie lihttöölised. Enamik meie platsi töötajatest olid tööl, meie Triinuga ja inglise paar saime siis võimaluse veidi lõbutseda.
Kohapeal tehti siis 4-liikmelised võistkonnad ja liiguti ringi vastasmeeskonnaga koos. Meie vastastiimis oli meie kõige suurem ülemus Jason ja ka Phil, kes mõlemad töötavad meie Emeraldi platsi kontoris. Tuli siis endast hea mulje jätta! :D


Nalja sai meil nabani, sest pidime kuidagi vastasmeeskonda ju häirima ja mõtteid mujale ajama. Golfi mängimine oli ka päris põnev, arvan et arendasime oma oskusi ikka üsna palju selle pika päeva jooksul. Algus küll kõige paremini ei läinud, sest suutsin golfipalli kohe 1. mättasse lüüa :D Aga see-eest sain auhinna ka selle lühima löögi eest, milleks oli laualamp ja Graincorpi termostass! Laualampi oli meil kohe igati vaja, et õhtuti väljas istudes hubasem valgus oleks.
Minu tiimikaaslased
Tagasisõit Emeraldi osutus meil ka väga põnevaks, sest tuju oli kõigil väga hea ning Jason otsustas, et tuleb ikka igas teele jäävas baari väike peatus teha ja jooki võtta. Bussis olime lõpuks kõik püsti ja tantsisime ning Jason kutsus meid Triinuga ka edasi Emeraldi baari. Me muidugi loobusime, aga oli väga hea ülemusega suhteid soojendada. Hea läbisaamine tuleb ju ikka igati kasuks. Meiega koos oli ka Capella platsi ülemus Bruce, kes meid tahtis ka Capellasse kaasa võtta ja sinna tööle viia :D
Graincorpi golfimängijad
Täna meie teisel vabal päeval sai siis veidi kauem voodis vedeletud. Suurt ei ole jõudnud täna üldse toimetada, sest umbes kella 2 ajal tuli meid otsima veokijuht Paul, kes kutsus meid kaasa viljapõllule, kust ta siis vilja välja veab. Seal viibimine venis aga ootamatult pikaks, kuna üks kombain hakkas suitsu välja ajama ja selgus, et miskit põleb. Kikerherne tolm on nimelt väga tuleohtlik. Vaatasime kuidas lõikus käib, mismoodi vili veokisse lastakse jne. Lõpuks saime sealt tulema farmeri endaga koos, sest Paul pidi ise sinna jääma vilja lõikama.

Koht oli iseenesest väga kihvt, selline outback´i tunne tekkis mul küll. Suuured viljapõllud laiusid ümberringi, kombainid töötasid ja veised jalutasid ringi. Selline mõnus vaikus oli seal, totaalselt erinev ikka linnaelule. Oleks ehk kauemakski jäänud tähti vaatama, kui ei peaks homme tööle minema.

Triinu harvester´iga
Selline oli siis meie tore nädalalõpp :)

Homsest taas tööle ja kuskil 14 päeva jutti. Kirjutan või panen fotosid kui aega saan.

Olge munuksed,

Teie Katu

No comments:

Post a Comment