Sunday 15 September 2013

12 päeva järjest tööl

Hey teie seal!

Nonii, pole tükk aega kirjutanud, sest lihtsalt aega napib ja oleme õhtuti nii väsinud ka. 2. septembrist saati oli meil siis 12 järjestikust päeva tööl, ühtki vaba päeva pole olnud.
Tööpäevad on meil nüüd päris pikaks veninud, üleeelmisel nädalal alates 7st kuni pea 11 tunnini. Edaspidi peaks olema ka tööpäevi 12 tunni kanti.

Jutustan veidi siis üle-eelmisest nädalast:
Esmaspäeval oli mul pool päeva Weighbridge´i koolitus, mis oli suhteliselt mõttetu, kuna olen juba varem palju asju Marty juhendamisel õppinud ja ka iseseisvalt asju teinud. Lisaks ei räägitud seal koolitusel küll kõike ja õppearvutites ka ei saanud mõningaid asju läbi harjutada.
Sain oma teadmisi rakendada laupäeval Gindies kui toimus kikerherne väljavedu. Koos kogenud töökaaslase Patiga registreerisime veokid, mis vilja välja vedasid, kui nad said täis laetud siis kaalusime (kui olid liiga kerged või rasked siis saatsime tagasi) ja võtsime viljaproovid. Oli väga huvitav töö ehk saab millalgi jälle teha.

Teisipäev ja kolmapäev olin ka Gindies ja tegelesin põhiliselt kikerherne veokitesse laadimisega, mädanenud vilja koristamisega viljahunniku otsast ja vilja kokku pühkimisega. Olid päris väsitavad ja pikad päevad päikese käes. Kui presendi peal olla, siis peegeldab ju päike sealt ka veel teist korda nahale nõnda, et väga kuum on! Nalja siin ikka selle päikesega pole ja kusjuures suvi alles ees!

Emeraldis tegime esmaspäeval ja neljapäeval veel värvimistöid. Lõpetasime köögi värvimise - uue kuue on nüüd saanud seinad, lagi, uksed ja ka laud. Jäime täitsa rahule. Triinuga koos töötamine oli muidugi piin, sest pidevalt tegime mingisuguseid nalju ja sai jälle kõht kõveras edasi värvida :D Tegime köögilauale ka oma käejäljed mälestuseks peale :)

Reedel sain Emeraldis laadida vilja veoauto kasti. Nimelt teostasime sorghumi transfeeri kuurist pad´ile ehk siis õues oleva presendi peale. Kui varem on olnud selleks 1 auto, siis seekord oli kasutuses 2 ühekastilist veoautot ning pidevalt oli nii, et kui üks oli täis laetud, siis teine tuli ka kohe ette. Nii oligi väga kiire ja suht 10 tundi sai püsti seistes nuppe vajutada ja walkie talkiega veokijuhti juhendada. Kumbki veok tegi selle ajaga 25 reisi. Päris palju vilja sai ikka ära veetud.


Pühapäeval sain Steve´ga koos olla sellise huvitava masina kallal nagu on lobster. :) Päeva lõpuks olin ma paberite järgi experienced lobsterer :D
Lobsteri tööpõhimõte on järgmine: veok toob vilja presendi peale ja kallutab vilja hopper´sse, mille sees on kruvi ja seda mööda liigub vili masinasse. Siis sealt vili paisatakse õhku ning see langeb maha sinna kuhu suunatakse. Suunamist tuleb teha nii, et kuhi jääks ilusa ja ühtlase kujuga ning ääred saaks täidetud.

Lobster
Sorghumi hunnik


Mina tegelesin põhiliselt veoki juhendamisega, et kus täpsemalt lobsteri eest seisma jääda ja millal rohkem kallutada. Nimelt tuleb jälgida, et vili autost ühtlase vooluga välja tuleks, ainult siis saab kuhja kujundamist korralikult teha. See töö on aga väga-väga tolmune. Kandsime koguaeg maski ja kõik mo riided olid tolmuga kaetud. Sorghumil on veel eriti vastik ja sügelema ajav tolm. Nimelt mul tekkis sellest ka nahale veidi löövet ja punne.



Tolmukoll :D
Lisaks sellele et olime igapäevaselt tööl, tulid meile laupäeva õhtul ka külalised - tuttavad eestlased Ville ja Reelika Capellast ja nende sõber Darren. Kuna meie platsil elavatest töötajatest olime meie Triinuga ainukesed, kes pühapäeval tööle pidid minema, siis teiste juures toimus ka väike koosviibimine lõkketule valgel. Istusime ja ajasime juttu ligi kella 1ni. Järgmine päev andis muidugi kohe tunda, väsimus oli ikka peal. Aga lõbus oli nagu alati :)

Selline oli siis meie üle-eelmine nädal. Järgmine postitus tuleb viimase nädala kohta.

Kõike kaunist,

Teie Katu

No comments:

Post a Comment